Izvor: MozzartSport.com, 18.Apr.2021, 21:18

Napredak sve bliži izlasku iz opasne zone: Osam kola pre kraja strepi pola Superlige

Kruševljani iskoristili remi Radničkog i Javora uz poraz Voždovca

Činjenica da će čak šest klubova napustiti superligaško društvo najavljivala je i pre početka sezone uzbudljive borbe za opstanak, međutim rasplet u donjoj polovini tabele šampionata Srbije polako nadmašuje sve moguće epitete. Neizvesna, uzbudljiva, dramatična, reči su koje nisu dovoljne da se opiše završnica prvenstva i borbe za ostanak u eliti s obzirom na to da osam kola pre kraja takmičenja >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << razlika između sedam klubova u najužoj borbi za opstanak iznosi samo pet bodova.

Već otpisani OFK Bačka, Mačva i Zlatibor, smanjili su broj mesta koji vode u niži rang na još tri, međutim uspon forme ekipa iz donjeg dela tabele uneo je potpunu neizvesnost u predstojeća kola te će svi klubovi iz druge polovine tabele do poslednjeg kola biti pod pritiskom rezultata.

Neizvesnu borbu večeras su daodatno rasplamsale pobede Napretka i TSC-a, uz remi u susretu Radničkog i Javora.

Činjenicu da resterećeni domaćin nema apsolutno nikakav imperativ u današnjem susretu Napradak je iskoristio da golovima Melunovića i Bačanina savlada Spartak (2:0) i trećom pobedom u nizu stigne na korak od izlaska iz opasne zone. Posao kruševljanima na putu do opstanka olakšao je remi Radničkog i Javora bez pogodaka, a slađi bod u Nišu pripao je gostima s obzirom da Đuričković nije iskoristio jedanaesterac za domaćina u 39. minutu.

Situaciju u borbi za opstanak dodatno je zakomplikovao TSC savladavši Voždovac 4:1, te su i Zmajevi posle serije loših retultata došli u situaciju da strepe za opstanak s obzirom da posle četiri kola bez pobede imaju samo bod više od Napretka.

Petak

OFK Bačka - Vojvodina 1:2 (0:2)

/Zličić 61 - Gemović 6, 28/

Mačva - Partizan 1:2 (1:1)

/Knežević 3 - Aasano 43, L. Marković 56/

Subota

Crvena zvezda - Radnik 2:1 (0:1)

/Sanogo 54, Ivanić 85 - Milovanović 35/

Nedelja

Metalac – Inđija 0:0

Novi Pazar – Čukarički 1:3 (1:1)

/Aganspahić 21 – Savić 44, Mijailović 78, Jovanović 79/

Zlatibor – Rad 1:2 (0:0)

/Vukić 74 – Trninić 50, Sarić 52/

TSC - Voždovac 4:1 (1:0)

/Lukić 45, 68, Zec 63, Stanojev 69 - Milojević 59/

Proleter - Mladost 0:1 (0:0)

Radnički - Javor 0:0

Spartak - Napredak 0:2 (0:1)

/Melunović 34, Bačanin 77/
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.