Napadnuti fudbaleri Napretka Ndijaje i Baha Regis

Izvor: RTS, 11.Feb.2019, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadnuti fudbaleri Napretka Ndijaje i Baha Regis

U kruševačkom Pionirskom parku, nedaleko od stadiona, sinoć su napadnuta dvojica fudbalera Napretka. Policija u Kruševcu identifikovala je i privela 30-godišnjeg sugrađanina zbog napada.
Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo laka telesna povreda, protiv osumnjičenog će, po nalogu nadležnog tužioca, biti podneta krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu, saopštio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je MUP.

U incidentu koji se dogodio oko 19 časova napadnuti su Ibrahim Ndijaje i Samjuel Baha Regis, javlja dopisnica RTS-a. Napala su ih dvojica mladića.
Portparolka Napretka Valentina Vasić rekla je da fudbaleri ničime nisu izazivali huligane.
"Ndijaje je rekao da su ih vređali, ali ne na rasnoj osnovi, da oni nisu odgovarali na provokacije i da je onda jedan od njih metalnim predmetom napao Ibrahima s leđa i naneo mu lakše telesne povrede", ispričala je Vasićeva.
Ističe da ovakvih problema nikada nije bilo. "On je ovde šest godina, ceo stadion mu skandira 'Ibro, Srbine'. On je čista i dobra duša i dobar čovek koji svakako ovako nešto nije zaslužio", poručila je Vasićeva.
Policija je, kaže, odmah došla na teren, a fudbaleri su prebačeni u Hitnu pomoć na pregled. Ibrahim je bio na Hirurgiji kako bi se obavila potrebna snimanja i isključile ozbiljnije povrede.
"On je fizički dobro, odmara se, ali psihički nikada više neće biti dobro u ovom gradu i neće se osećati bezbedno", smatra portparolka Napretka.
Dr Zorica Mihajlović, načelnica Urgentnog centra Kruševac, kaže da je Ibrahim pregledan oko 22 časa i da su mu konstatovane lakše povrede.
"Imao je višestruke posekotine na glavi. Poslat je dalje na dijagnostiku, urađen je pregled hirurga i otpušten je kući sa lakšim telesnim povredama", kaže Mihajlovićeva.
Fudbaleri Napretka danas nisu trenirali iako u petak igraju važan prvenstveni meč. Neizvesno je da li će Ndijaje, ljubimac kruševačke publike koji već šest sezona nosi crveno-beli dres, biti u sastavu.
"Ibru ne boli glava, Ibru boli, poznavajući njega, njega boli duša. I tu ću imati veliki problem, čak ne za ovu utakmicu, nego možda i za celo prvenstvo, jer poznavajući njega on je sad poražen", ističe Milorad Kosanović, šef Stručnog štaba FK Napredak.
Kruševačka policija intenzivno radi na utvrđivanju svih okolnosti samog događaja. O incidentu su obavešteni Osnovno i Više tužilaštvo, saopšteno je u MUP-u.
Dvadesetpetogodišnji Senegalac Ibrahim Ndijaje je u kruševački Napredak došao krajem 2012. godine. Ovaj grad je napustio 2017, kada mu je istekao ugovor, ali se vratio početkom 2018.
Semjuel Baha Regis je iz Kameruna, a za Napredak je zaigrao u julu prošle godine. Ima 22 godine.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.