Izvor: RTS, 03.Jul.2020, 21:59

Letele zgrade, krovovi, drveće sa korenom - Kruševljani šokirani ali srećni da niko nije stradao

U ponoć, Kruševac i okolinu zahvatilo je olujno nevreme. Za samo tri sata palo je više od 73 litra kiše, vetar je duvao brzinom od 70 kilometara na sat. Ljudskih žrtava nema, materijalna šteta je ogromna.
Putnički voz, koji je jutros iz Kraljeva krenuo ka Stalaću, zaustavljen je kod stovarišta u Čitluku. Delovi krovne konstrukcije i garaže koji su tokom oluje pali na šine, nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 11 sati su raščišćeni.

Slavko Đurović, vlasnik stovarišta, jutros je zatekao haos kada je došao na posao. Zgrada od 300 metara kvadratih dignuta je iz temelja i prebačena na prugu i okolnu njivu! Srećom, niko nije stradao. 
Olujni vetar nosio je sve pred sobom. U Gerontološkom centru i OŠ "Vuk Karadžić" oštećena je krovna konstrukcija.
 "Vetar je podigao skoro dve trećine  krova koji je odleteo  na ulicu i u komšiluk. Potopljena je kompletno gornja površina drugog sprata. Pokisli su nameštaj,  oprema, oštećeni su kompijuteri, lap topi," kaže Dragomir Aleksić, direktor OŠ "Vuk Karadžić" u Kruševcu.
Delovi školskog krova rasuti su po dvorištima porodičnih kuća u prečniku od stotinu metara.

Kiša je noćas prodrla u trafostanice u Modrici i Parunovcu. Bez struje su bila brojna domaćinstva i Trajal korporacija. Odeljenje za poslove odbrane i vanredne situacije grada Kruševca saopštava da je u gradskom jezgru oko 180 domaćinstava i porodičnih kuća poplavljeno. Najviše podrumske prostorije. U prigradskim naseljima i naseljenim mestima van gradskog jezgra poplavljeno je ili oštećeno oko 88 kuća.
Ekipe JKP-a od noćas saniraju posledice nevremena. Čiste slivnike, staze, uklanjaju granje, polomljeno drveće. Najveće štete su u Pionirskom i parku Bagdala.

Domaćinstva koja su pretrpela štetu prijavu dostavljaju  u pisanoj formi  komisiji u Gradskoj upravi Kruševca, koja će proceniti mogućnosti za sanciju posledica

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.