Zonaš iz Novog Pazara eliminisao Žeželj iz Kupa FSRZS (FOTO)

Izvor: KGsport.info, 10.Maj.2018, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zonaš iz Novog Pazara eliminisao Žeželj iz Kupa FSRZS (FOTO)

Fudbaleri Žeželja (beli dresovi) i Jošanice pre početka današnjeg susreta u Beloševcu

Ekipa gradskog drugoligaša Žeželja iz Donje Sabante danas je poražena 1:8 (0:2) od podmlađene ekipe Jošanice, čime se oprostila od takmičenja u Kupu na području FS Regiona zapadne Srbije, gde je učestvovala kao predstavnik FS Kragujevca.
Prema očekivanju zonaš iz Novog Pazara lako je izborio plasman u drugi krug Kupa na području FSRZS u duelu sa Žeželjom, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << je bio domaćin na igralištu u Beloševcu. Iako se takmiče u tri ranga nižem stepenu od Jošanice, fudbaleri iz Donje Sabante dobro su počeli današnji susret i skoro pola časa uspešno parirali kvalitetnijoj ekipi zonaša. Međutim, izabranici trenera Zorana Josipovića kondiciono slabiji pali su u drugom poluvremenu, kada su primili šest golova, a postigli samo počasni pogodak iz jedanaesterca.
Fudbaleri Žeželja borili su se koliko su mogli, ali su primili osam pogodaka
Samo što je lopta krenula sa centra Žeželj je imao šansu da iznenadi Jošanicu. Paunović je šutirao sa 16 metara, ali je stativa sprečila pogodak.
Fudbaleri Jošanice češće su napadali, ali su prvi pogodak postigli tek u 27. minutu i to nesmotrenom intervencijom golmana Đorđa Josipovića. Sa oko 35 metara iskosa sa leve strane centrirao je štoper Delimeđac, a lopta je u velikom luku preko istrčalog golmana Žeželja završila u njegovom levom gornjem uglu.
Igrači Jošanice dugo su se mučili da postignu prvi pogodak, ali su bili efikasni
Četiri minuta kasnije bilo je 2:0 za goste, a posle ubačene lopte sa desne strane pored neoprezne odbrane Žeželja sa nekoliko metara Kurta je zatresao mrežu.
U 34. minutu Hadžibulić je iz daljine, skoro sa aut linije, šutirao i pogodio prečku. Pet minuta kasnije dobro je intervenisao golman domaćina nakon udarca Kurte.
U finišu prvog poluvremena Aleksić je sa desne strane uputio jak udarac, ali kratko odbijenu loptu od golmana Živković nije stigao da ubaci u mrežu i smanji vođstvo gostiju iz Novog Pazara, koji su na odmor otišli sa dva gola prednosti.
Ni u nastavku Žeželj se nije predavao i preko Paunovića u 52. minutu pokušao je da savlada rezervnog golmana Radetinca, ali bezuspešno. Tri minuta kasnije Jošanica je uvećala prednost na 3:0 drugim pogotkom Kurte, koji je prošao kroz odbranu domaćina i matirao golmana Josipovića.
U 57. minutu štoper gostiju Džamović oborio je Živkovića u kaznenom prostoru i sudija Petronijević je pokazao na belu tačku, a siguran sa 11 metara bio je Srđan Stefanović i tako smanjio vođstvo gostiju na 1:3.
Igrači Žeželja nisu se samo branili već su stvarali i šanse, a gol su postigli sa bele tačke
Igrači Žeželja su pokušavali da se vrate u igru i postignu još neki pogodak. Tako je u 60. minutu Aleksić lob udarcem pripretio gostima, ali je lopta ipak završila u rukama Đerleka. To je, kako se pokazalo u nastavku utakmice, bilo sve što je domaćin mogao da učini protiv jačeg protivnika.
Fudbaleri Jošanice iskoristili su svoju bolju fizički pripremljenost i u nastavku utakmice lako prolazili kroz odbranu Žeželja. U 62. minutu preko Hadžibulića povećali su prednost na 4:1, a zatim su se golovi ređali kao na traci. Četiri minuta kasnije u listu strelaca upisao se Škrijelj, a drugim pogotkom na utakmici Delimeđac je u 81. minutu povećao rezultat na 6:1.
U 84. minut Kurta postiže het-trik za 7:1, a seriju golova tri minuta pre kraja susreta završio je rezervista Marukić za konačnih 8:1.
Fudbaleri Jošanice diktirali tempo do kraja utakmice, koji domaćini nisu izdržali
Tako se Jošanica plasirala u dalji tok takmičenja, a Žeželju ostaje samo da u svoju istoriju upiše najveći uspeh, plasman u takmičenje za Kup na području FSRZS iz kojeg je danas eliminisan.
ŽEŽELJ – JOŠANICA 1:8 (0:2)
Igralište Pobede u Beloševcu
Gledalaca: 50.
Sudija: Filip Petronijević.
Pomoćnici: Milica Milovanović, Boris Bakić (svi iz Kragujevca).
Strelci: S. Stevanović u 57. iz jedanaesterca za Žeželj, a Delimeđac u 27. i 81, Kurta u 32, 55. i 84, Hađibulić u 62,  Škrijelj u 66. i Marukić u 87. minutu za Jošanicu.
Žuti kartoni: Vukomanović (Žeželj), Škrijelj, Džamović, Sretenović (Jošanica).
ŽEŽELJ: Đ. Josipović, I. Stefanović, Živadinović, Matanović (od 56. N. Josipović), Vukomanović, Dimović, Paunović, Stefanović, Aleksić, Bajević (od 59. Rajić), Živković (od 67. Zečević)
JOŠANICA: Đerlek (od 46.Radetinac), Miletić (od 45. Sretenović), Gicić, Delimeđac, Džamović, Kurta, Škrijelj, Mursalović (od 60. Marukić), Kadrić, Hadžibulić, Brunčević.
Tekst i foto: M. Jovičić
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.