Železničar se pobedom u Kaću plasirao u polufinale Kupa, čeka ga Metaloplastika

Izvor: JužneVesti.com, 04.Mar.2021, 10:49

Železničar se pobedom u Kaću plasirao u polufinale Kupa, čeka ga Metaloplastika

Pre nastavka Arkus lige i duela sa Radničkim u Kragujevcu, rukometaši Železničara rutinski su u četvrtfinalu Kupa "Branilsav Pokrajac" savladali ekipu Jugovića iz Kaća rezultatom 32:25 (17:11). Protivnik niškom timu u polufinalu biće tim šabačke Metaloplastike.

Uspeli su izabaranici Đorđa Teodorovića da se oporave od poraza u derbiju od Vojvodine i da se posle dve godine opet nađu u samoj završnici Kupa "Branisalav Pokrajac". >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Rezultatski egal na utakmici dve ekipe sa velikom tradicijom viđen je samo u prvih deset minuta (5:5). Nakon toga Železničar je pokazao potpunu nadmoć na terenu. U 20. minutu zaostatak Jugovića bio je četiri gola (12:8), da bi do kraja prvog poluvremena taj zaostatak narastao na šest golova, pa se na pauzu otišlo rezultatom 17:11.

Nisu pustili gas rukometaši Železničara ni u drugom delu, nastavili su sa kvalitetnom igrom koju domaći koji se takmiče u Super B ligi nisu mogli da isprate. Na sredini drugog dela Nišlije su imale prednost i od 24:17, a do kraja utakmice mirno su privele meč kraju. Tako je poslednjih desetak minuta meča trener "Želje" iskoristio da pruži šansu igračima sa manjom minutažom ove sezone.

Igrač utakmice bio je Veljko Stanojević koji je bio nerešiva enigma za domaće igrače.

U polufinalnim duelima Kupa "Branislav Pokrajac" koji će se 10. aprila igrati u Smederevu u polufinalu će se sastati Železničar i Metaloplastika i Vojvodina i Radnički. Veliko finale na programu je dan kasnije, takođe u Smederevu.

Naredni meč niški tim igraće u subotu 6. marta, kada će gostovati ekipi Radničkog iz Kragujevca u okviru 3. kola plej-ofa Arkus lige.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.