Završila sa radom još jedna generacija mladih sudija

Izvor: KGsport.info, 19.Okt.2018, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završila sa radom još jedna generacija mladih sudija

Grupa novih fudbalskih sudija sa predavačima i rukovodstvom škole

Posle dvomesečne praktične i teorijske nastave, kao i polaganja pred stručnom komisijom, u Kragujevcu je završila sa radom još jedna generacija mladih fudbalskih sudija. Već od narednog vikenda devetnaest novih mladih sudija počeće da „mašu“ na utakmicama mlađih kategorija.
Kragujevac 2018“ je jubilarna, pedeseta škola za mlade >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << fudbalske sudije u organizaciji Fudbalskog saveza grada Kragujevca, u čijem sastavu je i sudijska organizacija. Ovo je ujedno bila i druga grupa polaznika, jer je u februaru već jedna grupa sudija stekla neophodna znanja da vodi fudbalske utakmice, tako da je sudijska organizacija Kragujevca uvećana za preko četrdeset novih mladih sudija.
Teorijski deo nastave obavljen je u OŠ „Mirko Jovanović“ na Aerodromu, a praktični rad na terenu FK Sušica.
I ovoj generaciji novih sudija svoja bogata znanja iz Pravila fudbalske igre preneli su predavači Radomor Ćirilović (rukoovodilac škole) i  poznate sudije Zoran Vujičić, Veljko Beloica i Vladica Stevanović. Praktičnu edukaciju na terenu sproveli su Marina Višnjić, internacionalni sudija, Marko Srećković i Nikola Đorović, kao i Lazar Stoimirović, perspektivni sudija Prve gradske lige Kragujevca.
Pred stalnom ispitnom komiijom za praktični i teorijski deo, koju su sačinjavali Milovan Srećković (predsednik), Dobrivoje Srećković  i Veljko Beloiica, pojavilo se 19 kandiidata i svi su položili. Zvanje fudbalskog sudije tako su stekli Nikola Mujović, Jovan Zatović, Nemanja Jovanović, Filip Lukić, Jovan Simić, Uroš Stojanović, Aleksa Paunović, Milan Sredojević, Đorđe Prokić, Zoran Šneblić, Vladimir Radovanović, Miljan Damjanović, Bogdan Milojević, Stefan Ašanin, Nikola Perišić, Stefan Radosavljević, Boris Gagić i Aleksandar Jevtić.
Polaganju ispita prisustvovao je i Miloje Gužvić, direktor mlađih kategorija FSGKG, tako da će se već od narednog vikenda nove sudije naći na listi pomoćnika na utakmicama mlađih kategorija.
Iskusni predavači Zoran Vujičić, Veljko Beloica, Radomir Ćirilović i Vladica Stevanović.    
Sa pokazanim znanjem na teorijskom i praktičnom delu ispita, koji je obavljen na utakmici mlađih selekcija Sušice, bio je veoma zadovoljan Radomir Ćirilović, predavač i rukovodilac škole za mlade sudije.
Svi kandidati uz intelektualne i fizičke predispozicije, čiju osnovicu čine aktivni igrači mlađih selekcija, pokazali su visok stepen želje da postanu fudbalske sudije i pred njima je lepa budućnost. Na ovaj način mi već dvadeset godina podmlađujemo kadrove u našoj sudijskoj organizaciji, u kojoj sada imamo preko sto aktivnih sudija. Ovo nam je bila i 500. jubilarna generacija, kojoj želim mnogo uspeha. To je uticalo da danas imamo sudije na svim listama, kao i dvoje internacionalaca.
Radimo i na uzdizanju instruktorskog kadra od naših članova koji su završili sudijsku karijeru, u čemu imamo i podršku organa sudijske i fudbalske organizacije – rekao je za KG sport.info Radomir Ćirilović.
Dogovoreno je da se raspiše konkurs za prijem novih kandidata za školu fudbalskih sudija, koja će nastaviti sa radom u februaru naredne godine.
Tekst i foto: M. Jovičić
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.