Za Drainčevu nagradu u užem izboru 5 zbirki pesama

Izvor: JužneVesti.com, 03.Avg.2020, 12:17

Za "Drainčevu nagradu" u užem izboru 5 zbirki pesama

Na konkurs za prestižnu Drainčevu nagradu koja se dodeljuje u okviru Drainčevih književnih susreta stiglo je 53 zbirki pesama autora iz čitave Srbije koje su objavljene u 2019. godini, a stručni žiri izabrao je 5 zbirki za uži izbor - Ogledi oko stola Slobodana Zubanovića, Soneti Zvonimira Kostića Palanskog, 22 Nikole Živanovića, Na odmorištu Vase Pavkovića i Extravaganza Tanje Kragujević.

Nadležni u prokupačkoj Narodnoj biblioteci >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << "Rade Drainac" kažu da će konačni dobitnik nagrade biti proglašen polovinom avgusta.

Autoru čija zbirka pesama po izboru žirija bude proglašena najboljom, nagrada će tradicionalno biti uručena na "Drainčevim književnim susretima" koji će se ove godine održati po 51. put, poslednje nedelje avgusta.

Konkurs za Drainčevu nagradu otvoren je svake godine u čast i sećanje na književni rad najjpoznatijeg avangardnog pesnika između dva rata sa prostora Toplice, Rada Drainca, a na konkurs su se mogli prijaviti svi zainteresovani pesnici iz čitave Srbije.

Inače, prestižna književna nagrada "Drainac" koju dodeljuje Narodna biblioteka "Rade Drainac" prošle godine je jednoglasnom odlukom žirija dodeljena beogradskom književniku Miroslavu Tešiću koji je nagrađen za zbirku pesama Kalopera Pera, štampanu 2018. godine u izdanju "Čigoja štampe“.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.