Izvor: RTS, 22.Jan.2021, 17:18

Vučić u Kragujevcu sa vladikom Jovanom, država pomaže završetak crkve u Šumaricama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, tokom posete Crkvi Svetih novomučenika kragujevačkih u Šumaricama, da će država pomoći da se ona završi i da je država već započela pripreme za obeležavanje 80. godišnjice streljanja više od dve hiljade Kragujevčana u Drugom svetskom ratu.
Aleksandar Vučić je istakao da Srbija nikada neće zaboraviti takve zločine i da će se uvek sećati onih koji su pomogli da se dođe do slobode.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Onih, koji su poginuli jer su bili krivi zbog toga što nisu bili na strani okupatora", rekao je Vučić i dodao da narodi koji nemaju prošlost i ne umeju da se sećaju ne zaslužuju ni budućnost.
Ističe da je zato važno za naš narod da se razvija kultura sećanja i da je veoma zahvalan episkopu šumadijskom Jovanu, za čije vreme je podignuto čak 85 novih crkava, od ukupno 380 u Šumadiji.
Vučić je dodao da je veoma važno da se, uz povećanje plata i penzija i drugih stvari u ekonomiji, razvija i duhovnost.
"Bez duhovnosti i sjedinjivanja nacionalnog i duhovnog, ne možemo da postignemo velike rezultate", poručio je predsednik.
Vladika Jovan kaže da je veoma srećan što je dočekao predsednika i da je njegova poseta veliki dar i blagoslov.
"Najavio je da će pomoći da se ovo zdanje dovrši", rekao je on i dodao da će se tako i sačuvati od zaborava strašni zločin koji je okupator počinio u Šumaricama.
"Narod koji nije svestan prošlosti, nije dostojan ni sadašnjosti ni budućnosti. Ovo je blagosloven dan i ući će u istoriju Eparhije šumadijske i Šumadije da je jedan predsednik iz ljubavi došao da pomogne da ovo dovršimo", rekao je vladika.
 
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Spomenik Stefanu Nemanji fantastičan, Beograd pre svega srpski

Izvor: Beta, 22.Jan.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ponosan na spomenik Stefanu Nemanji u Beogradu koji će izgledati "fantastično" i da namerava da ga poseti možda već sutra."Beograd je kosmopolitski grad, ali pre svega srpski, i toga ne treba da se stidimo, naprotiv! (jer treba) ..da znamo odakle...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.