Vučić otvorio prvu fabriku u industrijskom parku MIND u Kragujevcu

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Dec.2018, 08:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić otvorio prvu fabriku u industrijskom parku MIND u Kragujevcu

Pored toga što će MIND Park biti industrijski kompleks, on će se utopiti u prirodni ambijent, a posebna pažnja je posvećena zaštiti životne sredine

U industrijskom kompleksu MIND park kod Kragujevca danas je otvorena prva fabrika, "AMM", koja posluje u okviru "Majnd grupe".

Vrpcu su presekli predsednik Srbije Aleksandar Vučić i vlasnik kompanije MIND Real Estate Bratislav Milanović, a svečanosti su prisustvovali premijerka Ana Brnabić i gradonačelnik Kragujevca >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Radomir Nikolić.

Fabrika se prostire na oko 8.000 kvadrata i u njoj će se proizvoditi delovi za šinska vozila.

Inače, u sklopu Parka, koji se prostire na 150 hektara, u toku je izgradnja industrijske zone gde će, sem fabrika, biti smeštene sve potrebne službe poput vrtića, doma zdravlja...

.

Izvođač radova je Tehnogradnja iz Kruševca.

U okviru industrijske zone naredne godine biće otvorena i proizvodna hala nemačkog "Simensa" koji od februara posluje u Kragujevcu.

MIND park će, prema očekivanju investitora MIND Real Estate, vratiti Kragujevcu poziciju glavnog industrijskog centra Srbije.

Fabrika zapošljava 180 radnika.

Industrijski kompleks MIND Park, proglašen od strane Vlade Republike Srbije kao projekat od nacionalnog značaja, obezbediće i kapacitete za razvoj inovativnih rešenja, ne samo u industriji šinskih vozila, već i drugih industrijskih grana visokih

 tehnologija.

Investitor kompleksa je kompanija MIND Real Estate vlasništvu Bratislava Milanovića.

U sklopu parka, u toku je izgradnja industrijske zone, gde će, sem fabrika za obradu i izradu delova karoserije, biti smeštene i sve potrebne službe za podršku, uključujući lakirnicu, nabavku, logistiku, ljudske resurse, IT, kao i javnih službi, što će prema rečima investitora, omogućiti da se ceo lanac proizvodnje do finalnog proizvoda odvija na istoj lokaciji.

Planirana je i poslovna zona, na površini od oko 15 hektara Parka. Ova zona obuhvataće Upravnu zgradu i objekte sa razvojno-istraživačkim potencijalima, kao što su naučno-tehnološki park, institut, edukacioni centar i prostor za startup kompanije.

Planirana je i izgradnja polikliničko-dijagnostičkog centra sa najsavremonijom "Siemens" opremom, kao i propratnih sadržaja uključujući kantinu, dečije obdanište i sportski centar.  U pripremi je i gradnja aerodromske piste. Za šest meseci, (od 12. aprila ove godine) u okviru industrijske zone, u potpunosti je završena prva fabrika za obradu aluminijuma uz započetu gradnju fabrike za obradu čelika, a plan je da bude završena u martu 2019. godine.

U septembru ove godine, krenula je i izgradnja fabrike za proizvodnju tramvaja kompanije Siemens ’Avenio’, a plan je da bude završena u julu naredne godine.

Za potrebe parka, uz podršku Vlade Srbije, obezbeđeno je napajanje električnom energijom, prirodnim gasom, izgrađena je telekomunikciona infrastruktura, a radi se i na izgradnji pristupnih saobraćajnica.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.