Vozače autobusa  odoka proveravaju da li  voze pijani

Izvor: Blic, 20.Jul.2011, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozače autobusa odoka proveravaju da li voze pijani

KRAGUJEVAC - Vozaču autobusa kragujevačkog „Autosaobraćaja” Zdravku J., koji je pre tri dana prevozio putnike sa 1,92 promila alkohola u krvi, preti novčana kazna do 30.000 dinara ili 30 dana zatvora, 12 kaznenih poena i oduzimanje dozvole na najmanje osam meseci. Biće kažnjeno i preduzeće i službenici zaduženi za proveru njegovih sposobnosti da sedne za volan, jer su oni, prema postojećem sistemu kontrole, najodgovorniji da spreče ovakve slučajeve, ali praksa govori da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << često vozače proveravaju samo vizuelno.

Zdravka J. je u nedelju uveče, posle dojave putnika da se vozač sumnjivo ponaša, policija zaustavila kod Batočine i odvela na trežnjenje jer je pijan vozio pun autobus iz Kragujevca za Beograd. U „Autosaobraćaju” navode da je Zdravko J. suspendovan i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak, što očekuje i one koji su mu dozvolili da pijan sedne u autobus.

Na pitanje ko je trebalo da spreči pijanog vozača da prevozi putnike, u Agenciji za bezbednost saobraćaja navode da je kontrola propisana internim pravilnicima svakog prevoznika. Stojadin Jovanović, direktor Agencije, kaže za „Blic” da se kontrola vozača najčešće obavlja vizuelno.

Opširnije u štampanom izdanju

Povezane vesti: Sa 1,92 promila alkohola u krvi vozio autobus pun putnika!

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.