Izvor: Kragujevac.rs, 20.Jun.2017, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srbije dala saglasnost za preuzimanje osnivačkih prava RTK

Vlada Republike Srbije, na juče održanoj sednici, dala je saglasnost da se 100 posto udela koji “Registar akcija i udela prenetih posle raskida ugovora zaključenog u postupku privatizacije“ ima u Privrednom društvu Radio televizija Kragujevac prenese bez naknade na grad Kragujevac.

U skladu sa tom odlukom Gradsko veće na danas održanoj sednici utvrdilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << je predlog odluke o prihvatanju osnivačkog udela odnosno osnivačkih prava nad Privrednim društvom RTK i uputilo odbornicima Skupštine grada na razmatranje i odlučivanje.

Ukoliko Skupština grada donese takvu odluku, grad Kragujevac prihvatiće bez naknade udeo iz Registra akcija tog Privrednog društva čije je sedište na teritoriji grada Kragujevca, do sticanja uslova za novu privatizaciju.

Ugovor o prenosu biće potpisan između grada Kragujevca i Ministarstva privrede. Danom potpisivanja grad Kragujevac prihvata osnivački ulog i osnivačka prava kao i obaveze koja će mu tim ugovorom biti prenete, uključujući i obaveze prema zaposlenima po osnovu rada i prema poveriocima i sav kapital ovog privrednog društva (novčani i nenovčani). Rok za novu privatizaciju je šest meseci.

Pred odbornicima će se naći i predlog odluke o preuzimanju osnivačkih prava nad Sportskim privrednim društvom “Muški odbojkaški klub Radnički“ u cilju efikasnog poslovanja i što kvalitetnijeg razvoja društva, uz podsticanje razvoja delatnosti i omasovljenje bavljenja sportom u mlađim uzrastima, kao i očuvanje dugogodišnje tradicije.

Gradsko veće odobrilo je i sredstva subvencija Privrednom društvu “Centar za strna žita“ u iznosu od 2,6 miliona dinara za tekuću likvidnost.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.