Više od 2.000 mesta u novom bioskopu Sinepleks

Izvor: Prva.rs, 27.Mar.2014, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 2.000 mesta u novom bioskopu "Sinepleks"

Elegantni enterijer, udobna sedišta, savremene projektore i zvučnike novinarima je danas predstavio tehnički direktor kompanije "Sinepleks" Majkl Retenbaher. On vodi i koordinira tim profesionalaca zadužen za izgradnju i renoviranje bioskopa austrijske filmske grupacije, koja posluje u celom regionu sa ukupno 36 multipleksa i šest tradicionanih sala.

Novi bioskop biće treći iz tog lanaca u Srbiji, posle "Sinepleksa" u Delta sitiju u Beogradu i u "Plazi" u Kragujevcu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs <<
U prostoru u kojem je do raskida sa tržnim centrom Ušće prošle jeseni radio bioskop "Kolosej" obavljeni su obimni radovi. Sve sale su digitalizovane i imaju vrhunsku RealD 3D tehnologiju.

Lista zemalja iz kojih je naručena oprema je duga, a prednjače Belgija, Francuska, Nemačka i Poljska, dok su mašine za kokice stigle iz SAD.

Za fotelje je odabrana topla crvena boja. Na zidovima u holu, dugom 120 metara, specijalne svetlosne slike prikazivaće kultne filmske likove (Džejms Bond, Džejk i Najtiri iz Avatara, Džoker Hita Ledžera, Terminator, Dart Vejder i Malci iz animiranog filma "Grozan ja").

Oprema sadrži memorijske banke za sliku visoke rezolucije, projektori (Barco 32B 4K) imaju mogućnost reprodukcije do 60 HFR (60 slika u sekundi, za razliku od klasične trake koja je prikazivala 24 slike u sekundi).

Bioskopska platna, ukupno 887 kvadratnih metara, postavljaju se na sferične ekrane, kako bi se slika jednako videla iz svih delova sale.

Za potrebe zvuka sprovedeno je 20 kilometara kablova. Radi savršene akustike zidovi su obloženi sa više od 8.000 metara specijalnog profila, punjenog vunom, a ugrađeno je 210 surround zvučnika i 70 Crown pojačala.

Cena ulaznica još nije definisana.

Na pitanje Tanjuga koji broj gledalaca bi za kompaniju "Sinepleks" značio uspeh, Retenbaher je odgovorio da mora da prođe bar godina dana rada kako bi se sagledali realni potencijali.

On je dodao da očekuje veću posetu nego u "Koloseju", napominjući da to ipak zavisi i od ponude aktuelne filmske produkcije.

U prethodnom periodu multipleks u Ušću imao je 700-800 hiljada posetilaca godišnje, šso je činilo oko 40 posto ukupne bioskopske posete u Srbiji.

Novi multipleks najavljuje da će sarađivati sa svim domaćim distributerima, a trudiće se i da pojedine sale programski profiliše, na primer da jednu posveti dokumentarnom filmu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Ponovo radi bioskop, na starom mestu

Izvor: Politika, 27.Mar.2014

U TC „Ušće”, 9. aprila, počinje da radi „Sinepleks”, sa 11 sala i više od 2.000 mesta, a biće prikazivan novi domaći film „Atomski zdesna” Srđana Dragojevića..Radovi u bioskopu „Sinepleks” u TC „Ušće”, na mestu nekadašnjeg „Koloseja”, privode se kraju kako bi ovaj multipleks...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.