Velika akcija policije u Šumadiji, 40 uhapšenih

Izvor: RTS, 15.Jan.2019, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika akcija policije u Šumadiji, 40 uhapšenih

Policijska uprava u Kragujevcu, u koordinaciji sa Upravom kriminalističke policije, uhapsila je 40 lica, pripadnika organizovanih kriminalnih grupa i klanova na teritoriji Kragujevca i Aranđelovca, potvrđeno je RTS-u.
Hapšenja su usledila nakon višemesečnog praćenja i operativnog rada, a policija je izvršila dvadesetak pretresa, upada u stanove i štek stanove kriminalaca. Policija je kod njih pronašla >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << velike količine narkotika, vatreno oružje, municiju, pancire.
Uhapšeni se sumnjiče za mnogobrojna krivična dela: trgovinu narkoticima i oružjem, iznude, prevare.
Tokom ove akcije rasvetljeno je ubistvo muškarca u selu Guncati kod Knića, koje se dogodilo pre nekoliko dana, i silovanje ženske osobe, takođe u opštini Knić.
Tridesettrogodišnja ženska osoba sumnjiči se da je sa više udraca motkom usmrtila muškarca starog 66 godina. 
Od 40 uhapšenih, trideset je već procesuirano u nadležnim tužilaštvima.
Reč je o tri kriminalne grupe.
Prva organizovana kriminalna grupa se sumnjiči za neovlašćeno držanje i prodaju oružja, kao i prevare.
Vođa druge kriminalne grupe, takođe iz Kragujevca, osumnjičen je za prodaju opojnih droga. Kod njih je pronađeno oružje, koje im je, kako se pretpostavlja, služilo za zastrašivanje.
Treće veliko hapšenje obavljeno je na teritoriji Aranđelovca, gde su slobode su lišeni najveći dileri droge u toj opštini.
Kragujevačka policija je dugo pripremala akcije, a hapšenja su usledila nakon pribavljanja čvrstih dokaza protiv osumnjičenih lica.
Akcija se vezuje i za kadrovske promene na čelu PU u Kragujevcu pre osam meseci i rešenost da se stane na put svim oblicima kriminala na teritoriji Šumadije.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Velika akcija policije u Šumadiji, 40 uhapšenih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jan.2019

Kragujevačka policija u koordinaciji sa Upravom kriminalističke policije, uhapsila je na teritoriji Kragujevca i Aranđelovca 40 osoba, za koje se sumnja da su pripadnici organizovanih kriminalnih grupa i klanova...Kako prenosi RTS, hapšenja su usledila nakon višemesečnog praćenja i operativnog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.