Uvod u privatizaciju komunalnog sektora u Kragujevcu

Izvor: Kragujevac.rs, 23.Feb.2018, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uvod u privatizaciju komunalnog sektora u Kragujevcu

Pokretanje inicijative kojom se planira spajanje pet javno-komunalnih i jednog javnog preduzeća u jednu celinu, predstavlja najgoru i najpogubniju odluku koja se dogodila u javnom sektoru grada Kragujevca u poslednjih nekoliko decenija - ocenio je Bojan Stojadinović, šef Odborničke grupe “Šumadijska regija - Pokret slobodnih građana“, na konferenciji za novinare koja je održana u toku skupštinskog zasedanja.

- Srpska napredna stranka, kao doktor Frankeštajn planira da spoji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << “Čistoću“, “Gradske tržnice“, “Gradska groblja“, “Zelenilo“, “Parking servis“ i “Urbanizam“. Sva ova preduzeća ulaze u jednu celinu sa svim svojim specifičnostima, od različitog spektra usluga do različitog imovinsko-materijalnog statusa, kreditnog zaduženja, nenaplaćenih potraživanja. Jasno je da će u prvom koraku doći do gašenja “Urbanizma“, renomirane urbanističke kuće, nekadašnje “Direkcije za urbanizam“ koja je bila najbolja urbanistička kuća u Srbiji. Totalno je nejasno šta će arhitekte, prostorni planeri, urbanisti da rade u javno-komunalnom sektoru. Jedino je jasno da se ovim objedinjavanjem priprema drastično otpuštanje zaposlenih - rekao je Stojadinović.

Odbornička grupa “Šumadijska regija - Pokret slobodnih građana“ smatra da ova odluka za posledicu može da ima povećanje cena komunalnih usluga i da je uvod u privatizaciju komunalnog sektora u Kragujevcu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.