Izvor: RTS, 22.Sep.2021, 13:11

Utvrđen tekst akta o promeni Ustava koji ide pred Venecijansku komisiju

Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo utvrdio je u utorak popodne tekst akta o promeni Ustava Republike Srbije kao i tekst Ustavnog zakona za sprovođenje Ustava, koji će dostaviti predsedniku Narodne skupštine radi podnošenja zahteva za mišljenje Venecijanskoj komisiji.
Nakon toga, Odbor je doneo odluku o prestanku rada Radne grupe za izradu Akta o promeni Ustava Republike Srbije koju je on formirao krajem juna.
Kako Tanjug saznaje, nakon javnih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << slušanja koja su održana tokom prošle sedmice u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Beogradu, u prvobitnom tekstu Radne grupe, umesto odrednice "javni tužilac koji rukovodi javnim tužilaštvom" zamenjen je nazivom "glavni javni tužilac".
Utvrđeni tekstovi akta o promeni Ustava i tekst Ustavnog zakona treba danas da budu objavljeni na sajtu Narodne skupštine.
Venecijanska komisija Saveta Evrope trebalo bi ove tekstove da razmatra na sednici zakazanoj za 15. i 16. oktobar i da nakon toga da mišljenje o njihovoj saglasnosti sa evroskim standardima.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.