Ulični prodavci polovne robe protestovali u Kragujevcu

Izvor: N1 televizija, 25.Sep.2018, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulični prodavci polovne robe protestovali u Kragujevcu

Ulični prodavci polovne robe protestovali su ispred Skupštine grada Kragujevca nezadovolljni odlukom grada da im ne dozvoli rad kod Zelene pijace i Narodnog muzeja.

Oni u parku kod pijace, na zemlji, godinama prodaju robu, a reč je o pretežno građanima romske nacionalnosti.

"Grad nas tera iz centra da robu prodajemo na šest kilometara udaljenom buvljaku - Šarenoj pijaci. Mi smo diskriminisani i zato nosimo žute trake oko ruku. Sutra donosimo svoju robu pred opštinu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i protestujemo, a ako nam ne izađu u susret i dozvole rad kao do sada, blokiraćemo put Kragujevac-Kraljevo", kaže za N1 Dragan Vasić, predsednik regionalnog odbora Romske partije.

Kragujevački ulični prodavci na svoja, kako kažu, uskraćena prava žaliće se međunarodnim organizacijama i ambasadi SAD u Beogradu.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Nezadovoljni ulični prodavci: Tražimo da radimo za porodice

Izvor: N1 televizija, 25.Sep.2018

Ulični prodavci polovne robe protestovali su ispred Skupštine grada Kragujevca nezadovoljni odlukom grada da im zabrani rad kod Zelene pijace. Sutra će pred opštinu doneti svoju robu i prodavati je, a za narednu nedelju najavljuju blokadu magistralnog puta. U gradskoj upravi kažu da su obezbedili...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.