Uhapšen mučitelj pasa u Kragujevcu; radnici azila tvrde: To je gnusna laž VIDEO

Izvor: B92, 18.Jun.2021, 14:39

Uhapšen mučitelj pasa u Kragujevcu; radnici azila tvrde: "To je gnusna laž" VIDEO

Kragujevac -- Juče je uhapšen Dejan G., vlasnik azila u Kragujevcu, koga sumnjiče da je zlostavljao životinje. Radnici azila, ipak, tvrde da to nije istina.

Radnici Azila za pse "Vučjak" u Kragujevcu su u neverici nakon noćašnjeg hapšenja vlasnika azila, četrdesetdevetogodišnjeg Dejana G., koji se sumnjiči da je mučio i ubijao pse.

Tvrde da osumnjičeni nikada nije ni udario psa, a kamoli ubio. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Zapravo, brinu za svoju egzistenciju, ali i za sudbinu oko 1.200 pasa, smeštenih u tom azilu.

Kragujevačkim selom Čumić noćas se prolomio lavež pasa kada je uhapšen vlasnik azila "Vučjak" Dejan G.

Od jutros slika ispred azila, kao da se prethodne noći ništa nije dogodilo. Na snimcima koje je objavilo Ministarstvo unutrašnih poslova vide se izmučeni i povređeni psi u azilu. Iako se vlasnik sumnjiči da je zlostavljao pse, radnici demantuju ove navode.

"Taj čovek nikada nije udario psa, nikad nije šutnuo psa. Čak se dešavalo da ga ujedu psi i da on ne reaguje. Ja kažem da je to gnusna laž, gnusna prevara, najverovatnije jednog od naših radnika, koji ne znam šta je time hteo. Ugrozio je 18 porodica tom laži", rekao je Dejan Raković, radnik Azila za pse "Vučjak".

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je prisustvovao akciji hapšenja vlasnika azila, apelovao je na građane da kada imaju saznanja o ovakvim dešavanjima, to odmah prijave policiji.

"U Srbiji nikakvo nasilјe ne može da bude nekažnjeno, ni prema lјudima, ni prema životinjama i svaki nasilnik biće kažnjen i sklonjen sa naših ulica. Ni jedna životinja ne zaslužuje da se lјudi prema njoj tako ponašaju. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uvek će učiniti sve da zaštite svaki život u našoj zemlјi", rekao je Vulin.

Osumnjičenom Dejanu G. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Iz azila poručuju da će i dalje dolaziti na posao kako bi brinuli o oko 1.200 pasa smeštenih na ovoj lokaciji, ali ne znaju kakva je njihova dalja sudbina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.