Izvor: Kragujevac.rs, 16.Jan.2018, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ponudi za turističke vaučere i Kragujevac

Akcija dodele turističkih vaučera u vrednosti od pet hiljada dinara nastavlja se i ove godine, a prvi put u odnosu na protekle tri godine od kada se na ovaj način podstiče razvoj domaćeg turizma biće uključeni gradovi Niš i Kragujevac, dok su Novi Sad i Beograd i dalje van ove ponude.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je da je za dodelu 80 000 vaučera za podsticaj domaćeg turizma u 2018. godini opredeljeno 400 miliona dinara. Ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << to bude potrebno biće izdvojena i dodatna sredstva, rekao je Ljajić i podsetio da je prošle godine podeljeno oko 91.000 vaučera.

Zainteresovani građani prijave podnose na šalterima JP “Pošte Srbije“ a prvi turisti sa vaučerima mogu se očekivati već posle 1. februara jer je potrebno da prođe 30 dana od podnošenja prijave do korišćenja vaučera. I ove godine turisti se mogu prijavljivati do 15. oktobra, a vaučere treba da iskoriste do 20. novembra.

U toku je i prijavljivanje zainteresovanih vlasnika smeštaja. Gradska turistička organizacija Kragujevac obavestila je vlasnike kategorisanih smeštajnih kapaciteta na području grada i registrovanih seoskih domaćinstva da je prijavljivanje počelo 19. decembra. Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija jednom nedeljno, počev od 29. decembra ažuriraće listu vlasnika smeštajnih kapaciteta. U Kragujevcu, prema rečima Snežane Milisavljević direktorke GTO, postoji veliko interesovanje za tu vrstu podsticaja i očekujemo da će prijavljivanje početi ovih dana. Kragujevac pruža mogućnost turistima da se upoznaju sa vrednom kulturno-istorijskom zaostavštinom, verskim, prirodnim i sportskim znamenitostima, ali i da uživaju u kvalitetnoj ugostiteljskoj ponudi, bogatom noćnom životu i brojnim manifestacijama. U ponudi je pored hotela, garni hotela i privatnog smeštaja na teritoriji grada, i smeštaj u 17 seoskih domaćinstava.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.