U Kragujevcu još 17 novozaraženih, smanjuje se broj novoobolelih u Zlatiborskom okrugu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jul.2020, 09:54

U Kragujevcu još 17 novozaraženih, smanjuje se broj novoobolelih u Zlatiborskom okrugu

Od 213 uzorka, koji su u sredu do ponoći stigli u Institut za javno zdravlje Kragujevac, 22 su bila pozitivna na korona virus, od kojih 17 iz Kragujevca i po jedan iz Knića, Rače, Trstenika, Raške i Ivanjice.

Ukupno zaraženih od početka epidemije u Kragujevcu je 644, u Aranđelovcu 45, Topoli 14, Rači 24, Batočini 14, Lapovu 4, Kniću 40 pacijenata.

U kućnoj izolaciji trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se nalazi 841 osoba iz Kragujevca, 474 iz Aranđelovca, 23 iz Lapova, 64 iz Knića. 11 iz Batočine, 24 iz Topole i 29 iz Rače.

U Kliničkom centru Kragujevac na lečenju je 86 pacijenata, od tog broja sedam je na respiratoru.

Od početka epidemije kragujevački Institut za javno zdravlje testirao je ukupno 11.151 osobu.

Gradonačelnik Vranja: Zdravstveni sistem trpi veliki pritisak

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković izjavio je danas da Vranje prolazi kroz težak period, jer je veliki broj zaraženih kovidom 19 u tom gradu, zbog čega zdravstveni sistem trpi veliki pritisak.

Milenković je apelovao na sugrađane da poštuju epidemiološke mere i da na taj način zaštite i sebe i zdravstvene radnike.

"Imamo veliki broj zaraženih sugrađana, ali nažalost i onih koji nisu uspeli da se izbore sa koronavirusom. Upućujem iskreno saučešće porodicama preminulih. Naš zdravstveni sistem trpi veliki pritisak, posebno ATD ambulanta. Od ukupnog broja pregledanih pacijenata, polovina je bila sa upalom pluća", rekao je Milenković, a objavljeno na sajtu grada.

Uveren je, kaže, da će u narednom periodu situacija biti stavljena pod kontrolu i da će Vranje iz "te pošasti" izaći sa što manje posledica.

Užički zavod: Smanjuje se broj novoobolelih

U poslednja 24 sata u Zlatiborskom okrugu potvrđeno je još 10 pozitivnih slučajeva na kovid-19, saopštio je večeras užički Zavod za javno zdravlje.

Petoro novoobolelih zabeležilo je Užice, Sjenica četvoro, a Čajetina jednog.

Od početka epidemije u Zlatiborskom okrugu potvrđeno je 772 obolelih od kovida-19, od kojih je 23 preminulo.

Najveći broj obolelih ima Užice, ukupno 349.

Juče je, prema podacima užičkog Zavoda za javno zdravlje, Zlatiborski okrug zabeležio 13 novih slučajeva, a dan ranije čak 94 novoobolelih.
Pogledaj vesti o: Coronavirus,   Trstenik,   Raška

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.