U Gerontološkom centru obeležen Međunarodni dan starijih osoba

Izvor: Kragujevac.rs, 01.Okt.2018, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Gerontološkom centru obeležen Međunarodni dan starijih osoba

Međunarodni dan starijih u Kragujevcu je tradicionalno obeležen u Gerontološkom centru. Ove godine 1. oktobar se obeležava pod sloganom “Promovišimo šampione ljudskih prava starijih osoba“.

Čestitajući Dan starijih osoba korisnicima Gerontološkog centra i svim ostalim sugrađanima u trećem dobu, Gordana Damnjanović član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu je poželela da ne samo 1. oktobar nego i svaki novi dan, bude dan pun razumevanja, pažnje i brige, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << ljubavi, kvalitetnog i zdravog života. Kao odgovorno društvo koje želi da prati Milenijumske ciljeve ovo je prilika da pošaljemo poruku da naši stariji nisu sami, da imaju nas i da smo uvek tu za njihove potrebe.

Tema ovogodišnje kampanje “Promovišimo šampione ljudskih prava starijih osoba“, podvlači važnost usvajanja Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima i potvrđuje posvećenost promovisanju punog i jednakog uživanja svih ljudskih prava i osnovnih sloboda starijih osoba, poručila je Gordana Damnjanović.

Pored Jelene Milovanović v.d. direktora Gerontološkog centra, Međunarodni dan starijih korisnicima su čestitali Vasilije Antić direktor Doma zdravlja Kragujevac i Miloš Radosavljević iz Instituta za javno zdravlje koji je u okviru obeležavanja Međunarodnog dana starijih najavio tribinu Kardiovaskularne bolesti kod starih.

To je ujedno bila i prilika da se saradnicima, partnerima i brojnim ustanovama uruče zahvalnice. Pored toga, Gerontološki centar uručio je i priznanja korisnicima centra koji svojim angažovanjem doprinose lepšem i lagodnijem životu u toj ustanovi.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.