Trenutno se gradi 1.200 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica FOTO

Izvor: B92, 17.Sep.2021, 16:23

"Trenutno se gradi 1.200 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica" FOTO

Rača -- Rekonstrukcija Opštinskog puta OP 15 u Rači upravo je završena.

"Želimo da našim ljudima obezbedimo kvalitetan život u mestu gde su rođeni a ne da putuju u velike gradske centre ili odlaze iz zemlje", istakao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović prilikom otvaranja ovog puta.

Završeni lokalni put, u ukupnoj dužini od 4,29 kilometar, od izuzetne važnosti je za stanovništvo Rače i okoline jer povezuje državne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << puteve u potezu Mali Požarevac-Mladenovac-Topola- Kragujevac-Borci-Rača i Rača-Cerovac, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Investitor radova je Javno preduzeće "Putevi Srbije", a izvođač radova Predzeće za puteve Kragujevac.

"Trenutno gradimo više od 1.200 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica, što je strateški važno za našu državu i za ekonomiju da bi se podigle plate na teritoriji cele države, ali ono što je ključ to je život, a ovakvi putevi su život u Rači, za one ljude koji rade u Kragujevcu, u Majnd parku, za komunikaciju ka Topoli i ka Mladenovcu'', kazao je Momirović.

Predsednik opštine Rača Nenad Savković istakao je da je završetak ovog puta od izuzetne važnosti za razvoj opštine i da za ostanak mladih na selu, nihov život i rad, neophodna je sigurna infrastruktura.

Momirović je sa Savkovićem posetio i domaćinstvo porodice Stevanović, koja je zbog ruiniranosti lokalnog puta Saranovo – Bodljig pokraj koga žive, nedavno se obratilo za pomoć predsedniku Srbije i resornom ministarstvu.

Ministar je napomeno da put kroz Saranovo, dužine 2,6 kilometara, je u činjenično lošem stanju i da koliko god se ovih godina intezivno investira u putnu infrastrukturu teško je nadoknaditi 50 godina nedostatka investicija, ali da će se i ovaj lokalni put rekonstruisati.

"Tek smo krenuli veliki talas investicija u lokalne puteve i lokalnu infrastrukturu, to drugujemo našim ljudima i u Rači i u celoj državi, što će oni itekako osetiti. Već danas se vidi, a i u prethodnim godinama koliko je investicija dovedeno u lokalnu samoupravu'', rekao je Momirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.