Sutra tradicionalni Veliki školski čas u Šumaricama u Kragujevcu

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Okt.2019, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra tradicionalni Veliki školski čas u Šumaricama u Kragujevcu

Sećanje na nacističko streljanje nevinih civila u Kragujevcu 21. oktobra 1941. biće obeleženo sutra tradicionalnim "Velikim školskim časom" u Šumaricama.Na manifestaciji koja počinje u 11 časova kraj Spomenika streljanim đacima i profesorima, biće izvedena poema "Pouke iz šume" Aleksandra Šurbatovića koji je i reditelj ovogodišnjeg "Velikog školskog časa".

U izvođenju poeme učestvovaće dramski umetnici Dragan Stokić i Ivan Tomić, kompozitor je Matija Anđelković >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i orkestar "Nebograd".

"Velikom školskom času" prethodiće liturgija u Crkvi Novomučenika kragujevačkih u 8.30 i moleban koji će kraj Spomenika streljanim đacima i profesorima u 10.30 služiti episkop šumadijski Jovan.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Veliki skolski cas

Izvor: PrviPrviNaSkali.com, 20.Okt.2019

Sve aktivnosti Spomen-parka Kragujevacki oktobar usmerene su ka trajnom obelezavanju tragedije 21. oktobra 1941. godine kao velike opomene, ali i poziva na mir i toleranciju. Vazan nacina negovanja zive kulture secanja ostvaruje se kroz umetnicku manifestaciju Veliki skolski cas, jednu od najstariji..

Nastavak na PrviPrviNaSkali.com...

Veliki školski čas u sećanje na đake ubijene u Šumaricama

Izvor: Radio 021, 21.Okt.2019, 09:04

U kragujevačkim Šumaricama, kraj Spomenika streljanim đacima i profesorima danas, 21. oktobra će biti organizovan tradicionalni Veliki školski čas, komemorativna manifestacija kojom se evociraju uspomene na nekoliko hiljada nedužnih žitelja centra Šumadije koje su vojnici nemačkog Vermahta,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.