Sutra idem u Kragujevac, da otvorim velelepnu fabriku

Izvor: B92, 06.Dec.2018, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sutra idem u Kragujevac, da otvorim velelepnu fabriku"

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će sutra u Kragujevcu otvoriti prvu fabriku u industrijskom kompleksu MIND Park u Kragujevcu.

"Sutra idem u Kragujevac, treba da otvorim velelepnu fabriku u kojoj je divan čovek Milanović sa Simensom radio", najavio je Vučić za TV Pink i istakao da treba videti još nekoliko fabrika da se dovede u Šumadiju i Pomoravlje.

On je rekao da će u toj fabrici raditi skoro 1. 000 ljudi, ali nije otkrio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o kojoj fabrici je reč.

Kako je rekao, u tom industrijskom parku u Šumadiji će u narednom periodu biti otvorene još dve ili tri fabrike.

Vučić kaže da će u martu biti otvorena fabrka Forverk u Čačku.

"Treba da vidimo koje fabrike ćemo još da otvorimo u Pomoravlju, na primer u Ćupriji, koja ima dobru industrijsku zonu. Kada to sve završimo, nema više problema sa Šumadijom."

"Za to živite i radite. I umesto da ceo dan idem samo u te ture po Nemačkoj da ubeđujem da dođu u Srbiju a moj Švaba, koga mi je poslala nemačka vlada, se samo time bavi, vi morate svakoga dana da se bavite problemima na Kosovu", rekao je Vučić.

"Džaba mi je što imamo 10,7 odsto više stranih direktnih investicija nego prošle godine i 58 odsto svih ukupnih investicija na Zapadnom Balkanu, džaba mi je sve to ako neko ugrožava mir", naveo je Vučić.

On je podsetio da Srbija ima rast BDP-a od 4,5 odsto i istakao da smo pre sedam ili osam godina imali minus 3,1 odsto. "Dve milijarde ćemo stvoriti više vrednosti a tada smo gubili milijardu."
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.