Srpski derbi u Regionalnoj ligi: Radnički dočekuje Vojvodinu (nedelja, 19.30 h)

Izvor: KGsport.info, 20.Okt.2018, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski derbi u Regionalnoj ligi: Radnički dočekuje Vojvodinu (nedelja, 19.30 h)

Na kragujevačkoj premijeri Regionalne A2 lige, vaterpolisti Radničkog dočekuju novosadsku Vojvodinu, u nedelju od 19.30 časova na zatvorenom bazenu Sportskog centra „Park“, u meču drugog kola.
Kragujevčani u ovaj duel ulaze osokoljeni velikom pobedom na gostovanju riječkom Primorju (10:9), koje je jedan od glavnih kandidata za plasman u viši rang.
– Ovo nam je bila tek šesta zvanična utakmica u sezoni, uključujući pet koje smo odigrali na turniru u Egiptu, >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << pa stoga nisam ni očekivao da budemo na nivou kome težimo. Mogu da kažem da smo igrali jako loše, pravili dosta grešaka i daleko je to od našeg maksimuma. Jako je bitno što smo već u prvom kolu i to u gostima, pobedili jednog od pretendenata i favorita za ulazak u A1 ligu, što nam daje vetar u leđa za naredne utakmice – rekao je trener Radničkog, Uroš Stevanović.
Sa ovim odličnim stručnjakom na čelu, Radnički je krenuo od nule i u svakoj sezoni podizao lestvicu, pa je u najkraćem mogućem roku od Druge lige Srbije stigao do A2 lige regiona. Dobar rad se oslikava i dobrim rezultatima, pa Kragujevčani iz prikrajka sanjaju i o nadmetanju sa najjačim timovima regiona, iako im to nije prvobitan cilj.
– Ambicije nam nisu vezane za osvajanje nekog mesta, već za što bolju igru. Videli smo sada da možemo da igramo sa svakim, a glavni cilj nam je da svi igrači napreduju, kako oni iskusniji koji su nam doneli neki kvalitet, tako i oni mlađi. Liga je dosta izjednačena, uz Primorje, tu su još Budva koja želi da se vrati, Šibenik koji je napravio dobru ekipu, kao i naše ekipe Nais i Vojvodina. Sigurno je da tu i mi vidimo neku svoju šansu, ali želimo da idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu – istakao je Stevanović.
Prošle godine Vojvodina je slavila u oba superligaška duela, a u Kragujevcu izuzetno tesno (8:7), posle preokreta u trećoj četvrtini. Poput Kragujevčana, i Novosađani su bili uspešni na startu, savladavši Galeb iz Makarske sa 10:4.
– Želimo da pobedimo Vojvodinu, pogotovo što igramo prvu utakmicu kod kuće, pred našom publikom. Trijumf nad Primorje nam je mnogo dao na samopouzdanju, ali nas donekle i obavezao da nastavimo sa pobedama. Pobeda nad Novosađanima bi bila overa dobrog rezultata u Rijeci. Vojvodina je slična ekipa onoj prošlogodišnjoj. Jesu ostali bez par igrača, ali su dobili Ranđića umesto Ćuka, kao i najboljeg mladog hrvatskog igrača Radulovića, pa mislim da nisu ništa slabiji, možda su čak i bolji na nekim pozicijama. Prošle godine su nas dobili u Kragujevcu, daćemo sve od sebe da im se revanširamo – zaključio je Stevanović.
Ulaz je besplatan.
Izvor: KVK Radnički
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Povezane vesti

Rukometašice Radničkog 1964 spremne za premijeru pred kragujevačkom publikom (nedelja, 19 h)

Izvor: KGsport.info, 21.Okt.2018, 11:26

Nakon dva uzastopna gostovanja na startu Super B lige Srbije, rukometašice Radničkog 1964 konačno će imati priliku da zaigraju pred svojom pubilikom u hali „Jezero“. Rival je ekipa Topličanina iz Prokuplja, a utakmica se igra večeras od 19 časova.. Polovičan učinak ostvarile su kragujevačke...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.