Srpska policija pronašla slike ukradene u Švajcarskoj 2014. godine

Izvor: Radio 021, 27.Sep.2017, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska policija pronašla slike ukradene u Švajcarskoj 2014. godine

Pripadnici MUP-a u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Kragujevcu, pronašli su šest umetničkih slika i crteža, koje su u oktobru 2014. godine ukradene u Sent Galenu u Švajcarskoj, a čija se vrednost procenjuje na više desetina hiljada evra.

Policija je pretresla stanove i poslovne objekte na pet lokacija u Kragujevcu i kod R.S. (62) osumnjičnog za prikrivanje, pronašla pomenute slike i crteže.

Policija je kod osumnjičenog pronašla i sliku – skicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Paje Jovanovića "Krunisanje cara Dušana", čija se vrednost procenjuje na više od 50.000 evra. Pronađeni su i akvarel "Berba grožđa" Vase Pomorišca, crtež "Muški akt" Uroša Predića, crtež "Ženski akt" Zore Petrović, slika Milića od Mačve i crtež Save Šumanovića. Ova umetnička dela procenjuju se na nekoliko hiljada evra.

Pripadnici MUP-a nastavljaju dalji rad na ovom slučaju.

Autor: 021.rs
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija u Kragujevcu pronašla ukradenu sliku "Krunisanje cara Dušana" vrednu više od 50.000 EVRA

Izvor: Blic, 27.Sep.2017

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Kragujevcu, pronašli su šest umetničkih slika i crteža, koje su u oktobru 2014. godine ukradene u Sent Galenu u Švajcarskoj, a čija se vrednost procenjuje...

Nastavak na Blic...

Hapšenje:Nađeni ukradeni dragulji srpske umetnosti

Izvor: Mondo, 27.Sep.2017

Vredne umetničke slike, koje su ukradene pre tri godine u Sent Galenu u Švajcarskoj, policija je pronašla u Kragujevcu. Jedna osoba je uhapšena...Foto: Screenshot Slika "Krunisanje cara Dušana" Paje Jovanovića..Pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su R.S. (61) iz Kragujevca zbog sumnje da je prikrivao...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.