Slobodanu Jovanoviću zlato i eptitet najboljeg srpskog boksera na „Vojvođanskoj zlatnoj rukavici“

Izvor: KGsport.info, 16.Jul.2018, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slobodanu Jovanoviću zlato i eptitet najboljeg srpskog boksera na „Vojvođanskoj zlatnoj rukavici“

U subotičkoj hali „Dudova šuma“ održan je 36. po redu međunarodni bokserski turnir, pod nazivom „Vojvođanska zlatna rukavica“, koji je okupio oko 150 takmičara iz 22 države. Bokser kragujevačkog Radničkog Slobodan Jovanović osvojio je zlatnu medalju u poluteškoj kategoriji, kao i nagradu za najboljeg srpskog boksera na turniru.
Jovanović je do zlatne medalje došao na prilično impresivan način. Najpre je u polufinalu bio bolji od Makedonca Sergena Demirova >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << sa maksimalnih 5:0, da bi istim istim rezultatom u finalu savladao hrvatskog takmičara Petra Leskora.
Sjajan nastup kragujevačkog boksera nije promakao sudijama, koji su mu dodelili nagradu za najboljeg domaćeg boksera na turniru.
Na „Vojvođanskoj zlatnoj rukavici“, u muva kategoriji nastupio je i Slobodanov rođeni brat Aleksandar, takođe član Radničkog. On je pretrpeo tesan poraz u četvrtfinalu od Kazahstanca Talgata Sirimbetova, pa se morao zadovoljiti petim mestom u konačnom plasmanu.
Inače, „Vojvođanska zlatna rukavica“ je jedan od najjačih turnira za mlade boksere u regionu sa tradicijom dugom 36 godina.
Foto: EUBC Boxing
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Subotica

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.