Slavija i Žeželj igraju finale Kupa grada Kragujevca (sreda, 16.30 h)

Izvor: KGsport.info, 16.Apr.2018, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavija i Žeželj igraju finale Kupa grada Kragujevca (sreda, 16.30 h)

Fudbaleri Vodojaže (beli dresovi) i Radničkog pre prošlogodišnjeg finala u Grošnici

Najmasovnije takmičenje na području Fudbalskog saveza Kragujevca privodi se kraju. U susretu zonaša Slavije i gradskog drugoligaša Žeželja iz Donje Sabante doneće se odluka ko će osvojiti pehar, koji je od prošle godine u vitrinama Radničkog 1923.
U ovom takmičenju startovalo je 38 klubova iz tri gradske lige, a kasnije su se priključili zonaši Arsenal, Sušica i Slavija, >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << kao i srpskoligaš Šumadija 1903. Prošlogodišnji pobednik ekipa Radničkog 1923 startovala je kao srpskoligaš i u finalu u Grošnici savladala Vodojažu sa 2:0. Tada je kapitenu Ljubu Nenadiću pehar uručio Dalibor Jekić, potpredsednik FS grada Kragujevca.
Za pobednički pehar, koji se dodeljuje i u ovoj godini, nije učestvovao sadašnji prvoligaš sa „Čika Dače“, koji je direktno uključen u ovo takmičenje na nivou FSS, zbog čega je i konkurencija bila slabija. I pored toga najveće iznenađenje napravila je ekipa Žeželja iz Donje Sabante, koja je dospela i u finale, što predstavlja i najveći uspeh ovog kluba.
Podsetimo, u završnicu kup takmičenja na području FS grada Kragujevca za četvrto kolo plasiralo se sedam ekipa, u kome je izvlačenjem parova Slavija bila slobodna. Ekipa Žeželja eliminisala je prvoligaša Ćavu, Budućnost iz Resnika, bila je uspešnija od Kutolova, a Arsenal je pobedio mladi tim Šumadije 1903.
U polufinalu Slavija je eliminisala Budućnost, a Žeželj ekipu Arsenala, pa su tako ove dve pobedničke ekipe dospele i do finala Kupa grada.
Veliku prednost u ovogodišnjem finalu ima ekipa zonaša iz Bresnice, koja je vezala četiri pobede u borbi za bodove i opstanak u Zoni „Morava“. Ekipa Žeželja trenutno je u sredini tabele Druge gradske lige i dva ranga nižem takmičenju od svog rivala. Međutim, kup takmičenje je specifično i nosi i iznenađenja, što predstavlja i plasman u ovogodišnje finale ekipe iz Donje Sabante u konkurenciji kvalitetnijih ekipa, koje se takmiče u organizaciji FS grada Kragujevca.
Finalni susret Slavija – Žeželj odigraće se u sredu, 18. aprila, na veštačkoj travi pomoćnog terena stadiona „Čika Dača“ sa početkom u 16,30 časova.
Tekst i foto: M. Jovičić
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.