Sedište Muzeja žrtava genocida je premešteno u Beograd: To nije muzej 21. oktobar VIDEO

Izvor: B92, 21.Maj.2021, 12:31

Sedište "Muzeja žrtava genocida" je premešteno u Beograd: To nije muzej "21. oktobar" VIDEO

Odluka Skupštine Republike Srbije kojom će “Muzej žrtava genocida” biti premešten iz Kragujevca u Beograd, izazvala je buru u gradu na Lepenici. Naime, pojedini građani su pomislili da to znači da će muzej posvećen streljanim Kragujevačanima u Drugom svetskom ratu u Šumaricama biti izmešten u glavni grad.

"Zaista ne vidim bilo šta sporno s obzirom da se radi o "Muzeju žrtava genocida" koji se nalazi u Beogradu, a u Kragujevcu je muzej "21. oktobar". Odluka koja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je doneta je tehničke prirode i poslanici su glasali za to da se sedište formalno premesti u Beograd, tamo gde je i zgrada te ustanove", objasnio je poslanik Milan Urošević.

Pogledajte detaljnije u sledećem video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.