Ruski gugl stigao u Srbiju, pravi navigacione mape

Izvor: Radio 021, 01.Mar.2018, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ruski gugl" stigao u Srbiju, pravi navigacione mape

Ruska IT kompanija Jandeks i grad Kragujevac zaključili su Memorandum o saradnji u oblasti izrade digitalnih mapa za taksi, gradski prevoz i sisteme transporta.

Prema rečima direktora platformskih rešenja Jandeksa Andreja Stelkova, detaljna mapa grada Kragujevca biće izrađena najkasnije do početka leta.

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić je rekao da ono što je Gugl na zapadu Evrope to je Jandeks na istoku.

"Kragujevac je prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << grad u Srbiji koji je Jandeks odabrao i gde će prvo da bude primenjeno sve ono što Jandeks ima u svom aplikativnom sistemu. To znači da će prvo da mapiraju grad Kragujevac, saobraćajnice, putnu infrastrukturu, biće obeležene ustanove u gradu Kragujevcu. Sam sistem je veoma interesantan za građane zato što ga sami korisnici popunjavaju i unose podatke u njega", objasnio je Nikolić.

On je dodao da Jandeks ima sistem nagrađivanja korisnika koji unesu najviše informacija u njihove mape. U unošenju podataka učestvuju mladi, srednjoškolci i studenti, kao i Jandeksovi kartografi, a sistem proverava podatke i verifikuje ih pre unosa u mape.

Autor: Beta
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.