Radnički 1923 pronašao zamenu za kapitena: Iskusni Branko Ostojić jača zadnju liniju Kragujevčana

Izvor: KGsport.info, 19.Feb.2019, 00:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnički 1923 pronašao zamenu za kapitena: Iskusni Branko Ostojić jača zadnju liniju Kragujevčana

Iskusni defanzivac Branko Ostojić (35) novi je igrač kragujevačkog Radničkog 1923. U pitanju je još jedan povratnik na „Čika Daču“, fudbaler sa bogatom internacionalnom karijerom, od koga se očekuje da pojača konkurenciju na štoperskoj poziciji.
Posle iznenadnog odlaska doskorašnjeg kapitena Milana Ilića u Sloveniju, Radnički 1923 se suočio sa deficitom igrača u poslednjoj liniji odbrane. S obzirom da je prelazni rok završen pre desetak dana, uprava kragujevačkog >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << prvoligaša nije imala puno izbora, osim da pokuša pronaći najbolje moguće rešenje među slobodnim igračima.
Na kraju je izbor pao na Branka Ostojića, momka koji je u sezoni 2007/08 nosio dres Radničkog, kada se ovaj klub takmičio u Srpskoj ligi Zapad.
Ostojić je karijeru započeo u čačanskoj Slobodi, a pored Radničkog nastupao je i za FAP iz Priboja, Partizan iz Bumbarevog Brda i Javor, nakon čega se obreo u Grčkoj, gde je za pet sezona promenio tri kluba. Poslednja stanica ovog pouzdanog defanzivca, koji iza sebe ima preko 200 superligaških utakmica, bio je Voždovac.
– Nakon što je Radnički ostao bez štopera Ilića, kontaktirao me je trener Nikolić i pitao da li sam raspoložen da dođem u Kragujevac. S obzirom da sam u Radničkom proveo lepe trenutke i da se radi o dobro organizovanom klubu sa tradicijom, rešio sam da prihvatim ponudu i vratim se na „Čika Daču“. – pojasnio je razloge svog dolaska u klub novi štoper Kragujevčana.
Ostojić bi kao igrač sa velikim iskustvom trebao značajno da doprinese stabilnosti u poslednjoj liniji Radničkog, zajedno sa Lazarom Petrovićem i Nikolom Rađenom.
– Radnički ima mladu ekipu, koja beleži dobre rezultate, o čemu govori i pozicija na tabeli. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu, a ja ću se potruditi da svojim iskustvom pomognem ekipi da ostvari što bolji plasman. – ocenjuje Ostojić.
Prisećajući se svog prvog boravka na „Čika Dači“, Ostojić ističe da su na njega najupečatljiviji utisak ostavili navijači Radničkog 1923, popularni „Crveni đavoli“.
– Oni su dolazili na svaku utakmicu, iako smo mi tada igrali ovde na pomoćnom terenu. Pratili su nas u našim nastojanjima da se vratimo u drugu ligu, ali nažalost mi smo tu sezonu završili na četvrtoj poziciji.
Budući da nije prošao kompletne pripeme sa ekipom, Ostojić će u narednih par dana trenirati pojačanim intezitetom, a prema njegovim rečima trebao bi da bude u konkurenciji za utakmicu sa Javorom.
Branko Ostojić je osmo i poslednje pojačanje Radničkog 1923 u zimskom prelaznom roku.
Foto: FK Radnički 1923
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.