Prvo Požežani, pa Paraćinci, a onda i gostovanje u Končarevu

Izvor: KGsport.info, 01.Avg.2017, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvo Požežani, pa Paraćinci, a onda i gostovanje u Končarevu

Fudbaleri Radničkog 1923 polako ulaze u poslednju fazu priprema za novu sezonu (Foto: M. Jovičić)

Fudbaleri Radničkog 1923 i ove sedmice nastavljaju sa praksom odigravanja prijateljskih utakmica, a sve u cilju što bolje pripreme za start sezone u Prvoj ligi Srbije. Kragujevčani će tako u sredu, 2. avgusta, od 17 časova i 30 minuta na glavnom terenu stadiona „Čika Dača“ odmeriti snage sa dobro poznatim rivalom iz srpskoligaške konkurencije, Slogom iz Požege. Samo >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << dan kasnije izabranici trenera Slaviše Kovačevića ugostiće još jednog srpskoligaša, Jedinstvo iz Paraćina, a potom odlaze u Končarevo, gde će u subotu odigrati revijalni meč sa Lugomirom iz Rakitova.
Prvoligaš sa „Čika Dače“ polako ulazi u poslednju fazu priprema za novu sezonu. Do premijerne utakmice u Prvoj ligi Srbije sa ekipom Budućnosti iz Dobanovaca ostalo je još dvadesetak dana, što je sasvim dovoljan vremenski period da igra ekipe Radničkog 1923 dobije željene konture.
Po izuzetno teškom vremenu, fudbaleri kragujevačkog prvoligaša naporno i strpljivo rade, trenirajući dva puta dnevno. Šef stručnog štaba Slaviša Kovačević i njegovi saradnici daju sve od sebe kako bi postojeći igrački kadar što bolje pripremili za start takmičenja. Na igračima je da savete svog trenera prihvate na najbolji mogući način i unaprede svoju igru u skladu sa njegovim smernicama.
Dosadašnji tok priprema pokazao je da ova ekipa Radničkog ima zavidan kvalitet, ali da su na nekim pozicijama neophodna pojačanja. Uprava kluba marljivo radi na skidanju zabrane registrovanja novih igrača, kako bi tim sa „Čika Dače“ u finišu prelaznog roka mogao da se pojača. Trenutno sa klubom treniraju defanzivac Aleksandar Dragačević, vezni fudbaler Igor Vićentijević i napadač Nenad Đurđević, koji još uvek ne mogu da budu registrovani. U međuvremenu, Radnički 1923 je potpisao profesionalne ugovore sa sedmoricom omladinaca, a neki od njih biće u ozbiljnoj konkurenciji i za prvi tim u nastupajućoj sezoni.
U dosadašnjih pet prijateljskih mečeva Kragujevčani su ostavili uglavnom pozitivan utisak. Zabeležene su četiri pobede, a jedini poraz pretrpljen je u susretu sa ekipom Budućnosti Krušik (0:2). Treba napomenuti i da su fudbaleri Radničkog 1923 pokazali zavidnu dozu efikasnosti, naročito u utakmici sa Podrinjem, kada su slavili sa 9:0, a ništa bolje nisu prošli ni Radnički iz Svilajnca (6:0) i Tabane 1970 (5:3). Minimalac je upisan na utakmici sa Karađorđem iz Topole (1:0), dok su jedino u susretu sa ekipom Budućnosti Krušik strelci zatajili.
Ove nedelje ekipu Radničkog 1923 očekuju čak tri kontrolna susreta. Prvi je na programu već sutra kada na „Čika Daču“ stiže Sloga iz Požege, ekipa sa kojom su „crveni“ vojevali teške bitke u srpskoligaškoj konkurenciji prošle sezone. Interesantno je napomenuti da u oba prvenstvena meča Kragujevčani nisu uspeli da savladaju Požežane – na „Čika Dači“ bilo je 0:0, dok je u Požegi Sloga slavila sa 3:1.
Sloga se ovoga leta značajno pojačala. Dovedeno je nekoliko izuzetno kvalitetnih igrača, a svakako najzvučnije pojačanje je iskusni Igor Stojaković, donedavno član ivanjičkog Javora. Fudbaleri Radničkog 1923 pokušaće da u sutrašnjoj utakmici poprave bled utisak iz susreta sa Valjevcima, mada im to neće biti lak zadatak, pošto će naspram sebe imati izuzetno kvalitetnog rivala.
Samo dan kasnije, u četvrtak, 3. avgusta, na „Čika Daču“ stiže i Jedinstvo iz Paraćina, član Srpske lige „Istok“. Paraćinci su proteklu sezonu okončali na šestom mestu i ostavili jako dobar utisak. Ovoga leta kormilo paraćinskog srpskoligaša preuzeo je Vladimir Pantelić, nekadašnji fudbaler Radničkog 1923 i trener Šumadije 1903.
Konačno, u subotu, 5. avgusta, „Đavoli“ će drugu godinu zaredom gostovati u Končarevu, gde će odigrati revijalnu utakmicu sa ekipom OFK Lugomir iz Rakitova u čast osnivača ovog kluba Radovana Vasića – Brzog.
Poslednju pripremnu utakmicu pred start sezone u Prvoj ligi Srbije izabranici trenera Slaviše Kovačevića odigraće u sredu, 9. avgusta, na „Čika Dači“ protiv Zlatibora iz Čajetine.
PREMIJERA PROTIV BUDUĆNOSTI NA „ČIKA DAČI“

Fudbaleri Radničkog 1923 sezonu u Prvoj ligi Srbije otvoriće utakmicom sa ekipom Budućnosti iz Dobanovaca, koja će biti odigrana na stadionu „Čika Dača“ u subotu, 19. avgusta.
U ostalim mečevima prvog kola sastaju se: Jagodina – TSC (Bačka Topola), Sinđelić (BG) – ČSK Pivara (Čelarevo), Novi Pazar – Metalac (GM), Teleoptik (BG) – Dinamo (Vranje), Inđija – Bežanija (BG), Sloboda (Užice) – Proleter (NS), Temnić – Radnički (Pirot).
Do kraja jesenjeg dela sezone Kragujevčani će ugostiti još i ČSK Pivaru, Sinđelić, TSC, Teleoptik, Slobodu, Radnički (Pirot) i Bežaniju, a gostovaće Metalcu, Jagodini, Novom Pazaru, Inđiji, Temniću, Proleteru i Dinamu iz Pančeva.
M. Pasuljević
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.