Prvi i jedini sajam automobila u 2021. otvoren u Kragujevcu

Izvor: B92, 09.Dec.2021, 16:38

Prvi i jedini sajam automobila u 2021. otvoren u Kragujevcu

Trinaesti Sajam automobila "Auto Expo 2021" otvoren je danas u hali Šumadija sajma u Kragujevcu, što je prvi i jedini sajam automobila koji je otvoren ove godine u Srbiji.

Tokom četiri sajamska dana biće predstavljeno više od 15 poznatih automobilskih brendova, kao i pet premijera najnovijih modela automobila marke škoda, toyota, hyundai, jeep i wolkswagen.

Kako je na svečanom otvaranju sajma najavio direktor Šumadija sajma >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kragujevac Aleksandar Lazović, posetioci mogu da očekuju popuste, kao i povoljne ponude za kupovinu automobila putem lizinga i kredita.

Iako pandemija korona virusa otežava organizaciju ovakvih manifestacija, Kragujevac je ipak uspeo da organizuje ovogodišnji sajam automobila.

"Zahvaljujem se svim izlagačima koji su i pred brojnih poteškoća u dogovoru sa Šumadija sajmom uspeli da ove godine izlažu svoje automobile na ovoj manifestaciji. Kroz istoriju grad Kragujevac je u mnogim segmentima težio i uspevao da bude prvi a to možemo videti i po ovom sajmu. Ne da smo samo prvi ove godine već smo i jedini koji su uspeli da organizuju sajam automobila u tekućoj 2021. godini upravo zahvaljujući izlagačima našim dugogodišnjim partnerima i ja imam obavezu da vam se zahvalim", rekao je direktor Šumadija sajma.

Ovogodišnji sajam posetio je i najtrofejniji srpski automobilista Čedomir Brkić, u ulozi člana žirija, koji će tokom četiri sajamska dana ocenjivati i proglasiti najbolji automobil i izlagače na sajamu.

Brkić je čestitam na hrabrosti domaćinu i izlagačima, što su u ovo teško vreme napravili takav međunarodni događaj.

"Jer, svakako ovaj sajam ima regionalni karakter. Kao član žirija više sajmova do sada, mogu da kažem da je ovaj jedini ove godine koji se održava i u nedelju ćemo dodeliti priznanja najboljima. Kragujevac ne samo da je kolevka automobilizma već i kolevka auto sporta. Da vas podsetim da su posle rata vožene prve trke u Kragujevcu a da je na ovom prostoru oko sajmišta do nedavno vožena auto trka. Mi ćemo se potruditi da za sledeću godinu napravimo pravi događaj. Ako je Kragujevac Detroit, onda je ova lokacija ovde Monca, Kragujevac kao trkalište", naveo je Brkić.

Privreda Kragujevca doživljava pravu ekspanziju, to je danas na otvaranju sajma automobila poručio član Gradskog veća za privredu Radomir Erić.

"Kragujevac je kolevka auto-industrije Jugoistočne Evrope gde je najveća proivodnja automobila. Ovo je grad koji je opredeljen izvoznički i koji svakim danom pokazuje napredak u proizvodnji automobilske, ali i ostalih industrija. I ovaj sajam je prilika da se ostvare mnogi kontakti i ugovori, a samim tim i profit", rekao je Erić koji je zvanično otvorio 13. Sajam automobila u Kragujevcu.

Ponude na sajmu „Auto Expo 2021“ predstavljaju i osiguravajuće kuće, lizing kompanijei auto škole.

Ove godine prvi put na kragujevačkom sajmu automobila predstavljeni su i novi modeli motocikala i popularnih kvadova. Radno vreme sajma je od 10 do 18 časova, a cena ulaznice je 100 dinara uz besplatan parking.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Kragujevcu otvoren sajam automobila “Auto Expo 2021”

Izvor: AutoBlog, 09.Dec.2021

Dana 09. decembra 2021. godine zvanično je otvoren sajam automobila “Auto Expo 2021” koji se na Šumadija sajmu održava do nedelje 12. decembra 2021.godine. Organizator ove manifestacije je „Šumadija sajam”, a pokrovitelj grad Kragujevac. Ovogodišnji sajam zvanično je otvorio Radomir...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.