Prva futsal liga: Slavili svi južnjaci sem Jastrepca

Izvor: JužneVesti.com, 22.Okt.2019, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva futsal liga: Slavili svi južnjaci sem Jastrepca

Gotovo rutinskom pobedom nad Ekonomcem iz Kragujevca, niški Vinter sport popeo se na 3. poziciju Prve lige u futsalu. Njegov gradski rival Kalča vezao je treću pobedu pošto je nakon preokreta slavio u Novoj Pazovi, Vranjanci su lako savladali Zemun, a jedini od južnjaka izgubio je Jastrebac u Blacu, od lidera Prve lige FON-a.

Mreže u “Čairu” mirovale su prvih desetak minuta, ali je potom domaćin Vinter sport pogodio >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << 2 puta do kraja poluvremena. Bez golova je protekao i drugi deo utakmice, ali je u poslednja 4 minuta viđeno 5 pogodaka, od čega 2 u poslednjem minutu, za konačnih 5:2 za Nišlije. Sada, Vinter sport ima 12 bodova, jedan manje od vodećeg FON-a, a isto kao Novi Pazar i Crvena zvezda, koja ima jedan meč manje.

Preokret u poslednjim minutima utakmice u Novoj Pazovi priredili su Knežević i Kostić. Kalča je gotovo tokom celog meča jurio rezultat, ali je u 36. minutu izjednačio (2:2), a samo minut kasnije postavio konačnih 3:2. Drugi niški tim sada je na petoj poziciji u Prvoj ligi, sa 9 bodova.

“Fenjeraš” Prve lige nije mnogo namučio KMF Vranje. Nakon prvog poluvremena bilo je 2:0, a sa 4 data i jednim primljenim golom u drugom poluvremenu, domaćin je učinio svoj trijumf još ubedljivijim (6:1).

Jastrebac se nije dobro snašao u duelu sa liderom tabele, posebno u prvom delu meča, pošto je nakon prvih 26 minuta gubio sa 3:0. Ipak, nakon toga je zaigrao bolje, stigao i na gol zaostatka (4:3) 2 minuta pre kraja, ali je minut kasnije FON postavio konačnih 5:3.

Sledi dvonedeljna pauza u Prvoj ligi, zbog obaveza reprezentacije. Poslednjeg vikenda oktobra Vinter sport će imati težak zadatak, pošto gostuje Novom Pazaru, a Vranje će imati priliku da popravi svoj učinak pošto će ugostiti Novu Pazovu, koja nema nijedan bod. Igraće se i još jedan južnjački derbi, jer Jastrebac gostuje Kalči u Nišu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.