Prodao firmu Simensu, istog dana u novi posao, biće i pista

Izvor: B92, 12.Apr.2018, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodao firmu Simensu, istog dana u novi posao, biće i pista

Kragujevac -- U novoj industrijskoj zoni Sobovica-Lužnice u Kragujevcu počela gradnja industrijskog kompleksa, nazvanog "Majnd park" (Mind Park-Milanović Industry Park).

Investitor je kragujevačka kompanija "Mind real estate", u sastavu grupe "Milanović industries - Majnd" čiji je vlasnik Bratislav Milanović.

Milanović je nedavno svoje preduzeće Milanović inženjering prodao nemačkom Simensu i praktično istog dana krenuo u novu investiciju kupovinom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 70 hektara na licitaciji.

Planirano je da se taj "grad u malom" prostire na 120 hektara, a završetak prvog objekta, koji gradi "Tehnogradnja" iz Kruševca, planiran je za novembar ove godine.

Najavljeno je da u junu počinje izgradnja upravne zgrade "Majnd parka", a u sledećoj fazi izgradnja obdaništa i "polikliničko-dijagnostičkog centra".

U okviru industrijskog kompleksa biće i centar za istraživanje, razvoj i edukaciju, laboratorije, prostor za podršku početnicima u biznisu (startap), zgrada inženjeringa, sportski centar, a čak i aerodromska pista.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.