Prijava za demonstranta zbog vešala u Kragujevcu

Izvor: Mondo, 10.Feb.2019, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijava za demonstranta zbog vešala u Kragujevcu

Protiv Kragujevčanina koji je doveden u policijsku stanicu jer je na protestu u subotu uveče nosio veliku maketu vešala, biće podneta prijava.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Kragujevčanin S.S. star 66 godina, jedan od prvoboraca nekadašnjih protesta protiv režima Slobodana Miloševića, noćas je doveden u kragujevačku policiju jer je na protestu u subotu uveče protestu nosio veliku belu maketu vešala sa natpisom "Smrt fašizmu", jutros je pušten iz pritvora.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Na omči vešala bila je okačena kartonska figura čoveka na kojoj je pisalo "Ja opljačkani penzioner", dok je na stubu makete stajao natpis "Vučiću, vraćaj pare ili se besi".

Kragujevac: Priveden muškarac zbog vešala

On je proteklu noć, posle saslušanja, proveo u bolnici jer boluje od hipertenzije, saznaje FoNet.

Načelnica Policijske uprave Kragujevac Jasmina Rajković odbacila je danas kao "apsolutno netačne tvrdnje" da je S. S, koji je sinoć po nalogu tužioca doveden u prostorije Uprave, bilo zabranjeno da se javi porodici ili bilo kome.

"Odmah po dovođenju u stanicu, njemu je omogućen zdravstveni pregled, a pošto su lekari konstatovali stanje hipertenzije, on je prvo odbio da bude prebačen u Klinički centar Kragujevac, ali je potom, na insistiranje policijskih službenika, ipak prevezen u ovu zdravstvenu ustanovu radi daljih pregleda", istakla je Jasnima Rajković u saopštenju za javnost.

Ona je dodala i da je neposredno pošto je doveden u prostorije PU Kragujevac ispred zgrade došao i njegov sin koji je imao priliku da vidi oca pre odlaska u Klinički centar.

Inače, S. S. je u policijske prostorije doveden po nalogu nadležnog tužilaštva i nije mu određeno zadržavanje, niti mera pritvora, kako se navodi u pojedinim medijima i javnosti, a zbog sumnje da je izvršio krivično delo rasna i druga diskriminacija, po nalogu tužioca, protiv njega će biti podneta prijava u redovnom postupku, dodaje se u saopštenju PU Kragujevac.

Pročitajte još:

Opozicija opet iznela vešala, reagovao Stefanović

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.