Izvor: Radio 021, 10.Feb.2019, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija: Prijava za diskriminaciju protiv penzionera zbog vešala

Policija u Kragujevcu demantovala je da penzioneru Slobodanu Stefanoviću bila određena mera pritvora zbog improvizovanih vešala, koja je nosio na protestu u tom gradu, precizirajući da je on u policijske prostorije bio doveden po nalogu nadležnog tužilaštva.

 "Apsolutno su netačne tvrdnje da je S. S, koji je sinoć po nalogu tužioca doveden u prostorije Policijske uprave Kragujevac, bilo zabranjeno da se javi porodici ili bilo kome", navodi se u izjavi načelnice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Policijske uprave Kragujevac Jasmine Rajković.

Odmah po dovođenju u stanicu njemu je omogućen zdravstveni pregled, a nakon što su lekari konstatovali stanje hipertenzije, on je prvo odbio da bude prebačen u Klinički centar Kragujevac, ali je potom, na insistiranje policijskih službenika, ipak prevezen u ovu zdravstvenu ustanovu radi daljih pregleda, dodaje se u saopštenju.

Neposredno nakon što je doveden u prostorije PU Kragujevac, navodi kragujevačka policija, "ispred zgrade je došao i njegov sin koji je imao priliku da vidi oca pre odlaska u Klinički centar".

Stefanović je u policijske prostorije doveden po nalogu nadležnog tužilaštva i nije mu određeno zadržavanje, niti mera pritvora, kako se navodi u pojedinim medijima i javnosti, tvrdi načelnica PU. "Zbog sumnje da je izvršio krivično delo rasna i druga diskriminacija, po nalogu tužioca, protiv njega će biti podneta prijava u redovnom postupku", zaključeno je u saopštenju.

Njemu je sinoć pozlilo tokom saslušanja u policiji, pa je prebačen u bolnicu zbog hipertenzije, prenosi portal Pressek. On je noć proveo u bolnici, a jutros oko 7 časova je pušten. Kako je portal Pressek saznao od porodice, policija se ponašala korektno, a medicinsko osoblje u Kliničkom centru je bilo ljubazno.

On je na sinoćnjem protestu na Đačkom trgu u Kragujevcu bio u prvim redovima i nosio je "vešala" sa "penzionerom" na kraju omče. Na instalaciji koju je nosio pisalo je "Opljačkani penzioner – Vučiću vrći pare, il se besim", na figuri je pisalo "Ja, penzioner", a na dnu instalacije "Smrt fašizmu".

Slobodan Stefanović je jedan od "prvoboraca" protesta devedesetih i ratni veteran.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.