Počeo upis na fakultete u Kragujevcu

Izvor: Kurir, 09.Jul.2012, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo upis na fakultete u Kragujevcu

Upis brucoša trajaće do 18. jula kada će i biti poznato koliko je ostalo slobodnih mesta i na kojim fakultetima za drugi upisni rok, rekla prorektor Univerziteta u Kragujevca Olivera Milošević Đorđević

KRAGUJEVAC - Upis brucoša na 10 fakulteta Univerziteta u Kragujevca počeo je danas, dok je na Ekonomskom i Fakultetu inženjerskih nauka počeo protekle sedmice, izjavila je prorektor te visokoškolske ustanove Olivera Milošević Đorđević.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
"Upis brucoša trajaće do 18. jula kada će i biti poznato koliko je ostalo slobodnih mesta i na kojim fakultetima za drugi upisni rok", rekla je Đorđevićeva.

Ona je podsetila da se za upis u prvu godinu osnovnih studija na 12 fakulteta prijavilo 4.229 kandidata, a da je Univerzitetu u Kragujevcu odobren upis 3.353 brucoša - 2.200 budžetskih i 1.153 samofinansirajućih.

"Manje kandidata nego što ima mesta prijavilo se za upis na Ekonomskom, Pravnom i Učiteljskom fakultetu", rekla je Đorđevićeva i dodala da Ekonomski i Pravni fakultet upisuju i najveći broj studenata.

Ekonomskom fakultetu odobren je upis 600 brucoša, a Pravnom 550, dok Učiteljski u Užicu planira da upiše 160. Đorđevićeva je istakla da je, u prvom upisnom roku, najveće interesovanje svršenih srednjoškolaca vladalo za Fakultet medicinskih nauka gde se za 292 mesta prijavilo dva i po puta više kandidata.

Duplo više kanadidata prijavilo se za upis na Fakultet za hotelijerstvo i turizam gde se planira upis 100 brucoša.

Na Filološko-umetničkom fakultetu, Prirodno-matematičkom, kao i na Pedagoškom fakultetu u Jagodini prijavilo se po 100 kandidata više nego što je odobrena upisna kvota.

Više kandidata nego što ima mesta je i na Tehničkom fakultetu u Čačku, Mašinskom fakultetu u Kraljevu i Fakultetu inženjerskih nauka.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.