Pekara u Kragujevcu poklanja trudnicama po jedan obrok dnevno

Izvor: Radio 021, 08.Nov.2015, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pekara u Kragujevcu poklanja trudnicama po jedan obrok dnevno

Pekara "Kod Makedonca" u Kragujevcu od 1. novembra, kada je i otvorena, poklanja trudnicama po jedan obrok dnevno, i to po njihovom izboru.

Vlasnik te pekare Slavoljub Totić iz Skoplja rekao je da je kod Makedonaca tradicija da se nešto poklanja kada se pokreće posao. "Odlučio sam da u pekari po jedan obrok poklanjamo trudnicama, jer sam iz vaših medija čuo da u Srbiji postoji problem sa natalitetom, pa sam na ovaj način želeo da dam svoj doprinos", rekao je Totić. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Prema njegovim rečima, od kada je otvorio pekaru, dnevno 10 do 15 trudnica dođe i dobije besplatan obrok.

"Trudnice se najčešće odlučuju za burek 'lazanja' i za makedonsku pastrmajliju od pilićeg i svinjskog mesa", rekao je Totić i dodao da njegova pekara nudi više od 40 različitih proizvoda kakvih, kako tvrdi, nema na kragujevačkom tržištu.

Ovaj tridesetosmogodišnji Makedonac je istako da su se pekarstvom bavili njegovi preci, pradeda, deda i otac, te da je i on nastavio porodičnu tradiciju, kao i da pekaru u Skoplju imaju dve i po decenije. "Moji preci su imali pekaru u Beogradu, ali su se početkom 90-ih godina prošlog veka vratili u Skoplje kada su, takođe, otvorili pekaru", naveo je Totić.

Objašnjavajući, kroz osmeh, da je Srbin jer mu je otac iz Kruševca, Totić je rekao da je izabrao Kragujevac za otvaranje pekare jer u njemu ima rodbinu i prijatelje. Za sada je, dodaje, u Kragujevcu došao samo on, dok su supruga i dvoje dece u Skoplju, zato što su, kako je naveo, deca još mala.

Pekara "Kod Makedonca" nalazi se na vrhu ulice Kralja Aleksandra prvog Karađorđevića, u Kragujevcu poznatije kao Glavna ulica.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.