Pao mi je kamen sa srca, Fijat ostaje u Srbiji

Izvor: B92, 19.Sep.2018, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pao mi je kamen sa srca, Fijat ostaje u Srbiji"

Kragujevac -- Fijat ostaje u Kragujevcu i neće biti otpuštanja radnika, rekao je agenciji Beta predsednik Samostalnog sindikata FCA u Kragujevcu Zoran Marković.

Marković kaže da će do kraja godine proizvodnja automobila "500L" biti prema "operativnom planu" odnosno usklađivaće se prema potražnji na mesečnom nivou,

On je tu informaciju dobio na sastanku predstavnika sindikata FCA u Kragujevcu sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << menadžmentom kompanije na čelu sa direktorom Silvijom Verneti koji je održan u Beogradu u utorak.

"Time su prekinute spekulacije o navodnom odlasku Fijata iz Kragujevca. Danas smo zvanično kao predstavnici radnika obavešteni da kompanija Fijat nastavlja da radi u Kragujevcu", rekao je Marković.

Marković je rekao da nije bilo razgovora o uslovima pod kojima će ubuduće FCA poslovati u Srbiji jer će to, kako očekuje, biti tema za razgovor sa predstavnicima države koja u kompaniji ima vlasništvo od 33 odsto.

Sa sindikalcima menadžeri nisu razgovarali o eventualnom novom modelu vozila koji bi se proizvodio u Kragujevcu.

"Verujemo da će Fijat još dugo, dugo da radi u Kragujevcu, a nadamo se da ćemo imati i nove modele vozila...", rekao je Marković i rekao da mu je posle tog sastanka "pao kamen sa srca".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.