Izvor: MozzartSport.com, 02.Mar.2021, 11:00

PET NA PET – Milena Milivojević Cica: Radnički iz Kragujevca je uvek u mom srcu jer sam četiri decenije član zajednice ovih klubova

Doktorka Cica savetuje da svako dete treba da prođe škole sporta gde bi treniralo atletiku, gimnastiku, borilačke sportove i plivanje

Milena Milivojević – Cica je doktorka kojoj odbojkaši Radničkog iz Kragujevca najviše veruju. I sama se bavila sportom. Prvo je trenirala karate, potom odbojku, mada je najviše uspeha postizala na školskim i studentskim atletskim takmičenjima. Zbog povrede morala je da prestane da se aktivno bavi sportom, ali joj je on bio i ostao >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u krvi.

Kao student medicine maštala je o tome da postane sportski lekar, međutim umesto toga je 2004. godine završila specijalizaciju iz fizikalne medicine i rehabilitacije.

Ustalila se na poziciji lekara za odbojkaše, tako da je prisutna u svim mlađim odbojkaškim selekcijama sa kojima je odlazila na veliki broj internacionalnih takmičenja, poput Svetskog prvenstva u Meksiku koje je održano pre dve godine. Odbojkaški klub Radnički iz Kragujevca prati u stopu i uspešno sanira sve njihove povrede. Zbog toga što uvek odreaguje na pravi način, efikasno i brzo, bilo da su povrede teže ili lakše prirode, odbojkaši joj beskrajno veruju. Dr Milena je majka troje dece, dva sina i ćerke.

 Sutrašnji potencijalni dobitak u "Humanitarnom tiketu u podne" usmeriće za lečenje Željane Arizanović. Danas Milena gostuje u rubrici "Pet na pet".

 1.Da li ste svojevremeno trenirali još neki sport i koji?

“Što se tiče sportske karijere sve znate. Bavila sam se karateom, rukometom, a najviše uspeha imala sam kao atletičarka. Mnogo mi je žao što nisam mogla normalno da se bavim sportom, zbog povrede, ali sam na sve moguće načine gledala kako da budem na sportskim terenima. Kao veteran učestvujem na RADNIČKIM SPORTSKIM IGRAMA zdravstvenih radnika za Šumadijski okrug”.

2.Ko vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?

“Kad sam bila mala oduševljavali su me Brus Li i Vera Nikolić”.

3.Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?

“Radnički iz Kragujevca je uvek u mom srcu. Od 1980.godine sam član ove zajednice klubova”.

 4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

“Sada sam vezana za SPD Radnički, sa odbojkašima sam svuda, kao i mlađim odbojkaškim reprezentativnim selekcijama”.

 5. Životni i sportski moto?

“Moj savet je da svako dete treba da prođe škole sporta, gde treba da rade profesionalni treneri –školovani, pedagozi, u kojima prvenstvo moraju biti zastupljeni treninzi atletike, gimnastike, borilački sportovi , plivanje, a tek kasnije elementi drugih sportova. Jedino tako deca mogu da nauče da pravilno hodaju, trče, da se zagreju, istegnu, razviju svoje motoričke sposobnosti. Nakon toga mogu se pronaći, zavoleti i baviti bilo kojim sportom”.

 Bonus pitanje za našu gošću: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu Iz Premijer lige, MANČESTER SITI – VILVERHEMPTON. Građani, kao lideri, imaju 12 bodova više od Junajteda, a 28 od Vukova. Na poslednjih 27 mečeva nisu osetili gorčinu poraza. Vulvsi imaju dve pobede i remi. Poslednji okršaj Siti je dobio sa 3:1, a gosti imaju veće kadrovske problema.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

“Probajte sa 2+ u prvom i 2+ u drugom poluvremenu”.  

 PIŠE: Đurđe MEČANIN

[email protected]

 

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.