Ovo je omiljeno izletište Kragujevčana, a pruža i antistres terapiju VIDEO

Izvor: B92, 09.Maj.2021, 11:42

Ovo je omiljeno izletište Kragujevčana, a pruža i "antistres terapiju" VIDEO

Omiljeno izletište u Kragujevcu je "Eko park Ilina voda", a kako bi ga očuvali, građani se neretko okupe da ga očiste.

U parku su smešteni mini zoo vrt, "hotel za insekte", igrališta i brojni drugi sadržaji.

"U Eko parku postoje uglavnom domaće životinje. Imamo i vijetnamske prasiće, ali i jednu muflonku koja je pripitomljena, jede iz ruke, zatim zlatne i platinaste fazane, golubove, paunove, zečeve, piliće... Ovo jeste jedan vid antistres terapije, to kažu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Kragujevčani koji dolaze ovde", kaže predsednik udruženja "Eko park Ilina voda" Slađan Rakić.

Tu je i hrana kojom posetioci mogu da nahrane životinje. Ona se plaća, da bi se ceo park održao, pošto je sve zasnovano na dobrovoljnoj bazi i entuzijazmu građana.

Na tom mestu se ranije nalazila deponija, ali građani su 1996. godine očistili i preuredili ovaj prostor u izletište u kome mogu da uživaju svi.

Za danas je zakazano sređivanje fontane koja se nalazi u okviru japanskog vrta.

Opširnije u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.