Izvor: RTS, 07.Jul.2022, 18:05

Otvoren drugi objekat Državnog data centra u Kragujevcu

U Državnom data centru u Kragujevcu otvoren je i pušten u probni rad drugi objekat u kome su smešteni podaci bezbednosnih službi, vojske, policije i Bezbednosno-informativne agencije. Premijerka Ana Brnabić istakla je da je omogućen najviši stepen zaštite bezbednosnih podataka.
U zgradu, površine više od 3.000 kvadrata, čiji je kapacitet 120 rek ormana, uloženo je 25 miliona evra.

Državni data centar u Kragujevcu u kojem se čuvaju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << podaci državnih organa, lokalnih samouprava i mnogobrojnih komercijalnih korisnika iz zemlje i inostranstva ima ukupnu površinu od 14.000 kvadrata i u njega je Vlada Srbije uložila oko 55 miliona evra.
Pet puta je veći od beogradskog i u njemu se nalazi i prva Nacionalna platforma za veštačku inteligenciju.
Na otvaranju druge zgrade Državnog data centra premijerka Srbije Ana Brnabić.
Brnabićeva je istakla da je da je na taj način omogućen najviši stepen zaštite bezbednosnih podataka i podizanje bezbednosti zemlje i njenih građana.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.