Operacija štitne žlezde samo ako pacijent nađe lek!

Izvor: S media, 26.Apr.2011, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Operacija štitne žlezde samo ako pacijent nađe lek!

Pacijenti sa oboljenjima štitne žlezde ne mogu da se operišu u kragujevačkom Kliničkom centru ukoliko sami ne nabave kalcijum u ampulama.

Portparolka te zdravstvene ustanove Vanja Djordjević rekla je agenciji Beta da bolnička apoteka ne može da nabavi taj lek već dva meseca zbog nestašice na tržištu.

Prema navodima iz te ustanove, taj lek nije dobio uvoznu dozvolu.

"Za sada nema otkazivanja operacija, već se pacijenti upućuju na to da >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sami kupuju ampule u apotekama koje još uvek imaju zalihe", rekla je Djordjević i dodala da se troškovi ovog leka sa B liste mogu refundirati.

Afrika: Ukradeni lekovi protiv malarije

Ministar ćuti dok hapse lekare

Galenika: Nestašice lekova neće biti

Pomoćnica direktora Apotekarske ustanove Kragujevac Ana Ljubić je rekla agenciji Beta da trenutno nema kalcijuma u ampulama ali da je u toku novo trebovanje i da će verovatno biti nabavljen.

Ona je kazala da nije primetila povećanu tražnju ovih ampula koje po komadu koštaju 114 dinara.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.