Održan peti protest Jedan od pet miliona u Beogradu (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 05.Jan.2019, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan peti protest "Jedan od pet miliona" u Beogradu (VIDEO)

U Beogradu je večeras održan još jedan, peti protest "Jedan od pet miliona", a počeo je minutom ćutanja za preminulog legendarnog fudbalera Dragoslava Šekularca i glumce Marka Nikolića i Ivu Gregurevića.

Manji broj građana okupio se u isto vreme u Novom Sadu, kao i u Kragujevcu, pod malo izmenjenim sloganom - "Budi jedan od pet miliona - Kragujevac", a u znak podrške protestima u glavnom gradu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
"Beogradski" protest je pre nekoliko nedelja počeo pod sloganom "Stop krvavim košuljama", nastavljen je kasnije pod parolom "1 od 5 miliona", a oba transparenta nalaze se večaras na čelu kolone, koja je krenula u protestnu šetnju.

Има нас и вечерас! Није више ни битно колико. Они нека броје. Грудва се закотрљала. Битно је да смо сви ту због Србије, а не против ње#1od5miliona#PočeloJe pic.twitter.com/8F1XFZkAjs— Бошко Обрадовић (@BoskoObradovic) 05. јануар 2019.

Učesnici koji su na početku kolone nose bele mantile, badnjake i sliku Marka Nikolića.

Protest je, kao i do sada počeo na Studentskom trgu, gde su se večeras okupljenima obratili glumci Branislav Trifunović i Radoslav Rale Milenković, a dosada iznetim, raznovrsnim zahtevima, dodat je poziv direktoru javnog

Radoslav Rale Milenković je, rekao je da okupljeni građani nisu "ni gluplji, ni lenji, ni veći ološ, ni veći neradnici, ni izdajnici, od bilo kog običnog čoveka u svetu".

Protest u Beogradu i novi zahtev: Dragane Bujoševiću povuci se sa čela RTS-ahttps://t.co/TILKY19GGc pic.twitter.com/jAFOTbQMVg— Insajder (@Insajder_net) 05. јануар 2019.

Ni početak ni kraj ne vidim. #1od5miliona pic.twitter.com/iXmCsCa3mm— Goran Radojev (@RadojevGoran) 05. јануар 2019.

Javno pismo Bujoševiću pročitao je Trifunović.

- Nije srpski ćutati Dragane Bujoševiću - rekao je Trifunović, aludirajući na naziv emisije koju je Bujošević svojevremeno vodio.

Kako je rekao, građani ga podsećaju da je "odgovoran javnosti i gledaocima, a ne političkim interesima vlasti".

Sa nama su danas građani i građanke mnogih gradova Srbije. pic.twitter.com/2b5gsdiIuA— Ne davimo Beograd (@nedavimobgd) 05. јануар 2019.

- Razlog postojanja medija je javni interes, a ne lični interes, tvoj i Aleksandra Vučića. U obavezi si da poštujes pravo građana da saznaju istinu i nemaš pravo da koristiš javni servis u propagandne svrhe. Ostaćeš upisan velikim slovima u mračni deo sunovarata medija rekao je Trifunović.

Među okupljenima su opozicioni političari Boško Obradović, Boris Tadić, Zoran Lutovac...

Organizatori su na Fejsbuk stranici "Stop krvavim košuljama" ranije objavili zahteve, među kojima "da MUP prebrojava kriminalce, a ne demonstrante", "Da se zapošljavamo znanjem, a ne partijskom knjižicom", "Da se grad kiti SMS porukama, a deca leče državnim novcem".

pic.twitter.com/FaOnQLrkzx— nemanja (@sekularacn) 05. јануар 2019.

Protest je inicijalno organizovan zbog napada na lidera levice Srbije Borka Stefanovića.

Demonstranti su se u Beogradu okupili i prethodne četiri subote.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pored Beograda, protesti večeras u Novom Sadu i Kragujevcu

Izvor: VOA, 05.Jan.2019

U Beogradu je večeras održan peti protest "Jedan od pet miliona", a počeo je minutom ćutanja za preminulog legendarnog fudbalera Dragoslava Šekularca i glumce Marka Nikolića i Ivu Gregurevića. U glavnom gradu je, pored snega koji je padao i niske temperature, ali i pred Badnje veče koje sutra...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.