Odbojkaši Radničkog ponovo bolji od Novog Pazara

Izvor: KGsport.info, 11.Nov.2018, 03:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkaši Radničkog ponovo bolji od Novog Pazara

Nakon trijumfa u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Srbije, odbojkaši Radničkog još jednom su pobedili Novi Pazar u „Jezeru“, ovoga puta u prvenstvenom okršaju. Kragujevčani su slavili sa 3:1 (25:18, 25:15, 29:31, 25:16) i sa nova tri boda izbili na četvrtu poziciju superligaške tabele.
Ova pobeda je još jedna potvrda uspona forme kragujevačkih odbojkaša, koji su vezali dve pobede u prvenstvu, uz pomenuti trijumf nad Pazarcima u Kupu Srbije. Zaista, tim Bojana Dimitrijevića >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << odigrao je večeras jednu odličnu utakmicu, koju je, da je bilo malo više sreće u trećem setu, mogao da dobije i ubedljivijim rezultatom.
UHVATILI ZALET: Odbojkaši Radničkog
Pazarci su bolje otvorili večerašnji meč, poveli sa 5:8, ali je Radnički vrlo brzo uhvatio rezultatski priključak, prišao na 9:10, da bi potom sa dve uzastopne servis greške omogućio gostima da na tehnički tajm-aut odu sa dva poena prednosti (10:12).
Međutim, nije dugo trajalo vođstvo Pazaraca, pošto su Uglješa Ilić i Milan Krstić doneli Kragujevčanima preokret i „plus dva“ (15:13). Nakon što je Stevanović uspešno izblokirao Eremića, Radnički je poveo sa 17:14, ali su gosti sa tri vezana poena uspeli da dođu do izjednačenja (17:17).
Ispostavilo se da je to bilo sve od Pazaraca u ovom setu. Naime, od tog trenutka izabranici Hamze Zatrića izgubili su ritam igre u napadu i počeli da greše, što je domaćin strpljivo kažnjavao i pravio razliku. Nije Zatriću pomoglo ni uvođenje u igru novog korektora Kolumbijca Alomije, koji je večeras upisao svoje prve minute za novi klub. Jednostavno, kola su krenula da idu nizbrdo i stala su tek kada je na semaforu bilo 25:18 u korist Radničkog.
Napadačka agonija gostiju nastavila se i na startu drugog seta. Maltene svaka lopta završavala je u autu, pa su Kragujevčani brzo stekli kapital od četiri poena (9:5). Strpljivo su Šumadinci čuvali vođstvo i uvećali ga na „plus pet“ (17:12), da bi nakon serije servis grešaka na obe strane u prvi plan izbio dizač Radničkog Nemanja Stefanović, koji je sa dva dobra napada i jednim uspešnim blokom trasirao svom timu put ka osvajanju još jednog seta.
Gosti su u trećem setu shvatili da se moraju prenuti i zaigrati mnogo bolje i angažovanije nego u prethodna dva perioda. Prekretnicu je doneo ulazak Vuka Milutinovića, koji je zagospodario na mreži i omogućio svom timu vođstvo od tri poena na startu treće deonice (4:7). Kada se priključio i Radosavljević, Novi Pazar je došao do maksimalnih plus pet (9:14).
Dimitrijević je morao da zatraži tajm-aut, ispostavilo se u pravom trenutku, jer su nakon kraćeg predaha njegovi puleni počeli da tope zaostatak, proradila je dijagonala Stefanović-Ilić, pa je rezultat ubrzo bio poravnat (16:16).
Tada je ponovo Milutinović povukao Pazarce, koji su ponovo stekli prednost od dva poena (16:18), a nedugo zatim su je i duplirali (18:22). Dimtrijević je u tim trenucima rešio da odmori Uglješu Ilića, što se pokazalo kao dobar potez, jer je korektor Kragujevčana odmah po povratku u igru uspešno završio dva napada i svoj tim doveo na samo poen zaostatka (22:23).
Uspeli su ipak gosti preko Eremića da dođu do dva set lopte (22:24), ali su obe odbojkaši Radničkog uspeli da spasu. Usledila je igra nerava, kao za igrače, tako i za publiku u „Jezeru“. Radnički je uspeo da dođe do meč lopte, ali je nije materijalizovao. Na drugoj strani, Pazarci su u još četiri navrata stizali do set lopte, ali su tek iz petog pokušaja uspeli da osvoje ovaj set i to nakon nesporazuma Stefanovića i Ilića.
NE PRIJA IM „JEZERO“: Odbojkaši Novog Pazara
Ispostavilo se da je ovaj maratonski treći set „isisao“ svu snagu iz igrača gostujućeg tima. Odbojkaši Radničkog delovali su znatno energičnije na startu četvrtog seta, pa su nakon asa Krstića došli do prednosti od četiri poena (10:6). Pazarci su uspeli da prepolove zaostatak (16:14), ali je tada kapiten Radničkog Nemanja Stevanović ubacio u petu brzinu i krenuo da „teroriše “ odbranu rivala, tako da su Kragujevčani na prilično ubedljiv način došli do konačnog trijumfa.
U novoj pobedi kragujevačkog tima istakli su se Nemanja Stevanović i Uglješa Ilić sa po 19 osvojenih poena. Odlični su bili i srednjaci Krstić sa 15 i Goić sa 12 poena.
Kod gostiju dvocifren učinak ostvarili su samo Marko Vukašinović sa 13 i Vanja Eremić sa 12 poena.
Među zapaženijim akterima večerašnjeg duela u „Jezeru“ bio je i Nemanja Stefanović, dizač kragujevačkog tima, koji je tokom čitavog susreta sjajno razigravao svoje saigrače, a imao je i važnu ulogu u dobijanju drugog seta.
– Bilo je jako teško dobiti ekipu poput Novog Pazara dva puta zaredom. Mislim da smo večeras konačno prikazali onu igru koja se od nas očekuje. Nakon ove pobede došli smo na deobu trećeg mesta, što je plasman koji ova ekipa i zaslužuje s obzirom na kvalitet koji poseduje, a sigurno je da možemo i još bolje. – sumirao je utiske nakon večerašnje pobede Nemanja Stefanović.
Nakon puno oscilacija na startu sezone, čini se da odbojkaši Radničkog polako dostižu željeni nivo forme i da igraju mnogo sigurnije.
– Tri pobede zaredom daju nam dodatno samopouzdanje i vetar u leđa za nastavak takmičenja. Samim tim biće nam mnogo lakše u narednim utakmicama, u koje ćemo ući bez psihološkog pritiska. – dodaje Stefanović.
ZADOVOLJAN PLASMANOM: Nemanja Stefanović
Pred odbojkašima Radničkog su dva teška izazova. Kragujevčane prvo očekuje gostovanje beogradskoj Crvenoj zvezdi, a zatim i meč sa Mladim radnikom u Požarevcu.
– Biće to dva teška gostovanja. Mladi radnik će sigurno želeti da nam se revašira za poraz u prvom kolu, a Crvena zvezda igra dobro i trenutno je druga na tabeli. Videćemo šta će biti, nadamo se najboljem. – poručuje za kraj dizač Radničkog.
MOK RADNIČKI – NOVI PAZAR  3:1 (25:18, 25:15, 29:31, 25:16)
KRAGUJEVAC
Hala: „Jezero“
Gledalaca: 100
Sudije: Stanislava Simić, Predrag Balandžić
MOK RADNIČKI: Stefanović 3, Goić 12 (11-6, 4 blk, 2 asa), Stevanović 19 (25-17, 2 blk), Ilić 19 (33-17), Matić, Pantelić (libero), Perović 4, Krstić 15 (11-8, 4 blk, 3 asa). Nisu igrali: Veljović, Pantović, Živić i Vidović. Trener: Bojan Dimitrijević.
NOVI PAZAR: Sretenović, Polomac 6, Eremić 12 (27-10), Daca 3 (3 blk), Živanović, Zuković (libero), Subotić, Radosavljević 8, Alomija 2, Vukašinović 13 (22-11, 2 blk), Milutinović 6 (3 blk). Nije igrao Božović. Trener: Hamza Zatrić.
Nakon osam odigranih kola odbojkaši Radničkog zauzimaju četvrto mesto na tabeli Super lige Srbije sa istim brojem bodova kao i trećeplasirani Partizan (13), ali uz nešto slabiji set količnik.
M. Pasuljević
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Povezane vesti

Kragujevčani srušili palanačku Mladost u „Jezeru“

Izvor: KGsport.info, 11.Nov.2018

Košarkaši kragujevačkog Radničkog ostvarili su veliki trijumf u 7. kolu Druge muške lige Srbije, pošto su sinoć na parketu hale „Jezero“ savladali drugoplasiranu Mladost iz Smederevske Palanke sa 87:77 (24:29, 20:11, 22:15, 21:22). Kragujevački tim je na ovoj utakmici bio jači za povratnika...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.