Odbojkaši Radničkog pobedili Spartak iz Ljiga i prekinuli niz od tri uzastopna poraza

Izvor: KGsport.info, 21.Okt.2018, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkaši Radničkog pobedili Spartak iz Ljiga i prekinuli niz od tri uzastopna poraza

Posle tri vezana poraza u Super ligi Srbije, odbojkaši Radničkog obradovali su svoje navijače pobedom nad Spartakom iz Ljiga u hali „Jezero“. Kragujevčani su slavili rezultatom 3:1 (21:25, 25:13, 25:19, 28:26) i tako uhvatili korak sa ekipama iz gornjeg dela tabele.
Opravdali su Šumadinci ulogu favorita u susretu sa Ljižanima, mada su ponovo prikazali neshvatljive oscilacije u igri. Izgubljeni uvodni set delovao je otrežnjujuće za izabranike Bojana Dimitrijevića, >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << koji su u nastavku zaigrali u skladu sa očekivanjima, lako dobili naredna dva seta, onda odlično otvorili i četvrti period, da bi potom usledio neshvatljiv pad u njihovoj igri, koji je srećom prošao bez posledica po konačan ishod.
Uprkos oscilacijama u igri, odbojakši Radničkog došli su do očekivane pobede nad Ljižanima
Početak prvog seta pokazao je da gosti nisu došli u „Jezero“ sa istaknutom belom zastavom, već sa jasnom željom da pruže što jači otpor i pokušaju da iznenade nekadašnjeg šampiona države, pomalo uzdrmanog nakon tri uzastopna poraza.
Ekipe su se neprestano smenjivale u vođstvu, sve do trenutka kada je domaćin sa dva uspešna bloka stigao do maksimalnih „plus tri“ (17:14). Usledio je žestok odgovor Ljižana, oličen u seriji od šest uzastopnih poena. Sada su gosti imali tri poena prednosti (17:20) i polako su koračali ka osvajanju seta. Prijem Kragujevčana u tim trenucima nije bio na željenom nivou, pa su gosti nakon asa Popovića došli do četiri set lopte (20:24). Prvu nisu realizovali, ali drugu jesu, čime su došli do startne prednosti u setovima.
Odbojkaši Spartaka dobili su prvi set, ali to je bilo sve što su uspeli da učine na gostovanju u „Jezeru“
Ovakav početak nisu zamišljali ni igrači, a ni navijači Radničkog, koji su očekivali znatno bolju igru svojih ljubimaca. I vrlo brzo su je dočekali. Kragujevčani su već u drugom setu pokazali svoj nesporan kvalitet. Napadi Stevanovića, Ilića i drugova postajali su sve ubojitiji, gosti sve pogubljeniji, što je rezultovalo dvocifrenom prednošću domaćeg tima (19:9), pa je već tada bilo jasno da će ovaj set priprasti ekipi trenera Bojana Dimitrijevića.
Činilo se da su gosti uspeli da se oporave na startu trećeg seta, posebnog nakon vođstva od dva poena (7:9), ali tako nisu mislili odbojkaši Radničkog. Usledila je sjajna partitura Nikole Goića, uz podršku Krstića i Ilića, za 15:11 u korist Kragujevčana. Pokušali su gosti da se rezultatski vrate u igru, ali domaći to nisu dozvolili i serijom od četiri uzastopna poena dobili su ovaj set rezultatom 25:19.
Preokret i vođstvo od 2:1 u setovima dodatno su motivisali odbojkaše Radničkog da silovito krenu u četvrtom setu, pa su na krilima razigranog Ilića poveli sa 10:5. Delovalo je da nema spasa gostima iz Ljiga i da će Kragujevčani lako dobiti i ovaj period igre, ali to se nije desilo.
Detalj sa sinoćnjeg meča u „Jezeru“
U jednom trenutku kao da su odbojkaši Radničkog prestali da igraju. Uvukla se neka neshvatljiva nervoza u njihove redove, poremećen je prijem, a napad je u potpunosti stao. To su Ljižani znali da iskoriste i nakon dva vezana asa Popovića prišli su na samo poen zaostatka (12:11), a nedugo zatim su i poveli (15:16).
Uspeo je potom Radnički da napravi seriju od tri vezana poena, povede sa 21:18 i delovalo je da se polako konsoliduje. Međutim, gosti se nisu dali i ne samo da su ponovo uhvatili rezultatski priključak, nego su stigli i do set lopte (23:24). Usledila je prava drama na parketu „Jezera“, koju je razrešio kapiten Kragujevčana Nemanja Stevanović elegantno nadmudrivši blok Ljižana za 28:26 i pobedu Radničkog od 3:1 u setovima.
U pobedničkoj ekipi čak petorica igrača ostvarila su dvocifren učinak. Predvodio ih je Uglješa Ilić sa 18 poena, Goić je osvojio 15, kapiten Stevanović 12, a Perović i Krstić po 11 poena.
Kod gostiju istakli su se Perić sa 17 i Maksimović sa 11 osvojenih poena.
MOK RADNIČKI – SPARTAK (LJIG)  3:1 (21:25, 25:13, 25:19, 28:26)
KRAGUJEVAC
Hala: „Jezero“
Gledalaca: 200
Sudije: Tomislav Popović, Savo Kovačević
MOK RADNIČKI: Glavinić 1, Stefanović 2, Goić 15 (13-11, 4 blk), Pantović (libero), Stevanović 12 (17-11), Ilić 18 (33-18), Pantelić (libero), Perović 11, Krstić 11 (3 blk). Nisu igrali: Veljović, Živić i Matić. Trener: Bojan Dimitrijević.
SPARTAK (LJIG): Maksimović 11 (23-11), Jovičić (libero), Perić 17 (32-15), Gajević 8, Đorđević, Mirković 5, Medurić 4, Popović 4 (3 asa), Lalić 1, Milovanović 5. Nisu igrali: Sajić i Zarić. Trener: Vladimir Šarenac.
Sa osam osvojenih bodova odbojkaši Radničkog zauzimaju petu poziciju na tabeli Super lige Srbije.
U narednom, šestom kolu Kragujevčane očekuje gostovanje povratniku u superligaški rang takmičenja, beogradskom Partizanu.
M. P.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.