OVO SU HEROJI KOJI POMAŽU: Kraljevački zdravstveni radnici stigli u Novi Pazar i Kragujevac (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jul.2020, 10:52

OVO SU HEROJI KOJI POMAŽU: Kraljevački zdravstveni radnici stigli u Novi Pazar i Kragujevac (FOTO)

Stigla pomoć kolegama u lečenju obolelih.

Zbog povećanog broja pacijenata obolelih od korona virusa, iz Opšte bolnice "Studenica" Kraljevo ispraćene su medicinske ekipe u Kragujevac i Novi Pazar kako bi u narednim danima pomagale zdravstvenim radnicima u ovim gradovima u lečenju obolelih.

U Klinički centar Kragujevac otputovali su tehničari Aleksandar Arsić, Aleksandar Calić i Nikola Radović, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << medicinska sestra Gordana Zarić i anesteziolog dr Slađana Nikolić.

U Opštoj bolnici Novi Pazar lekarima i ostalom medicinskom osoblju pridružili su se kraljevački anesteziolozi dr Tatjana Petrović i dr Saša Pavlović koji će pomagati novopazarskim kolegama u zbrinjavanju obolelih.

Ovi mladi a već iskusni lekari, medicinske sestre i tehničari, naoružani znanjem i iskustvom, još jednom će se, samo sada u drugim sredinama, uhvatititi u koštac sa opakom nevidljivom bolešću što je, kako su istakli pri odlasku, njihova profesionalna, patriotska i ljudska obaveza.

Kraljevačke medicinare ispratio je direktor Opšte bolnice "Studenica" Kraljevo dr Zoran Mrvić poželevši im da se vrate kao pobednici.

- Idete u veliku plemenitu misiju da spasite živote i mi smo ponosni što imamo ovakve heroje - poručio je kolegama dr Mrvić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.