ODREĐEN PRITVOR ERIKU LAMERSU: Zločinac iz Belgije dolijao u Kragujevcu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Okt.2020, 14:21

ODREĐEN PRITVOR ERIKU LAMERSU: Zločinac iz Belgije dolijao u Kragujevcu!

Viši sud u Kragujevcu odredio je ekstradicioni pritvor Eriku Lamersu (60), kojeg Belgija traži zbog sumnje da je izvršio više krivičnih dela protiv polnih sloboda.

Lamersa je 7. oktobra uhapsila policija u Kragujevcu po Interpolovoj poternici koju je za njim raspisala Belgija, precizirala je portparlka Višeg suda u Kragujevcu suda Ivana Obradović.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Kragujevcu mu je odredio ekstradicioni pritvor zbog više krivičnih dela >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << protiv polne slobode, napomenula je ona.

Ukazala je da se Lamers žalio na rešenje o određivanju pritvora, ali da je njegova žalba obijena odlukom krivičnog vanraspravnog veća Višeg suda u Kraguijevcu, te da je potvrđeno prvostepeno rešenje sudije za prethodni postupak.

Erikov otac Moris Lamers nije uhapšen, kako su to preneli pojedini mediji, već se nalazi u Belgiji. U Ministarstvu pravde je rečeno da se očekuje molba Belgije za izručenje Erika Lamersa.

Belgijski mediji su preneli da je Erik Lamers neonacista kao i da je i ranije hapšen u vezi sa različitim teškim krivičnim delima.

U Srbiji je bio uhapšen i 2008. godine, a njegovo izručenje Belgiji tada je potrajalo godinu dana.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Belgijanac u ekstradicionom pritvoru u Kragujevcu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Okt.2020

Viši sud u Kragujevcu odredio je ekstradicioni pritvor Eriku Lamersu (60), državljaninu Belgije koga ta zemlja traži zbog sumnje da je izvršio više krivičnih dela protiv polnih sloboda, rekla je Radiju Slobodna Evropa, portparolka tog suda Ivana Obradovć. Ona je dodala da su Lamersa 7. oktobra...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.