Izvor: JUGpress.com, 01.Avg.2019, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinarska i medijska udruženja u odgovoru Ani Brnabić: Naše primedbe na izmenjenu Medijsku strategiju su poznate

BEOGRAD-NOVI SAD -KRAGUJEVAC-NIŠ

Novinarska i medijska udruženja i članovi radne grupe koji su ih predstavljali u izradi Nacrta medijske strategije, odgovorili su danas na poziv premijerke Ane Brnabić da dostave primedbe na izmenjen tekst Medijske strategije koji su poslali njeni saradnice bez njenog znanja Evropskoj komisiji.

U odgovoru koji je potpisalo sedam novinarskih i medijskih udruženja i asocijacija navodi se da je stav ovih organizacija poznat, kao i da >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je Radna grupa za izradu Nacrta medijske strategija rešenja već integrisala u tekst koji je Ani Brnabić poslat krajem prošle godine.

„Mnoge zamerke koje smo uputili na promenjeni dokument, poput rada Regulatornog tela za elektronske medije, javnih medijskih servisa i medija nacionalnih manjina, nalaze se i u preporukama Evropske unije i drugih međunarodnih organizacija“, stoji u odgovoru.

Ove organizacije ističu da nema svrhe „komentarisati dokument koji je greškom poslat Evropskoj komisiji, pa potom i dokument koji će biti revidiran posle mišljenja komisije“ i predlažu da se sačeka mišljenje Evropske komisije, a potom usaglasi dalji način rada na Medijskoj strategiji.

„Molimo da nas obavestite ko će pripremiti finalni dokument Strategije, integrisati komentare EK i ministarstava, ispraviti nastale greške, ko će i u kom periodu pripremiti Akcioni plan kojim se utvrđuju rokovi i sredstva za sprovođenje Strategije, da li će Radna grupa moći da se izjasni o komentarima i sugestijama pre nego što Nacrt strategije usvoji Vlada Srbije“, navode organizacije u odgovoru premijerki.

Odgovor premijerki uputili su Asocijacija medija – ASMEDI, Asocijacija nezavisnih elektronskih medija – ANEM, Asocijacija onlajn medija – AOM, Asocijacija lokalnih nezavisnih medija – Lokal pres, Nezavisno društvo novinara Vojvodine – NDNV, Nezavisno udruženje novinara Srbije – NUNS i Udruženje novinara Srbije – UNS.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.