Izvor: RTS, 27.Jan.2023, 22:54

Novi napad na Srbe u Suvom Dolu, kamenovan automobil

U multietničkom naselju Suvi Do večeras je kamenovano vozilo kojim je upravljao Saša Blažić, saopštila je Kancelarija za KiM. On srećom nije povređen, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta.
Kako se navodi u saopštenju, Blažić je vozio automobil sa registarskim oznakama Kragujevca, što nedvosmisleno ukazuje da je napadnut jer je Srbin.

"Od početka godine primećen je povećan broj incidenata prema Srbima koji žive u multietničkim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sredinama na KiM, posebno u Suvom Dolu. To jasno ukazuje da kosovski policajci s juga, koji su bespravno raspoređeni u multietničkim sredinama na severu KiM, nisu tu da bi branili Albance, već da bi omogućili nesmetani napad na Srbe", saopštila je Kancelarija za KiM.
Pre samo nekoliko dana u Suvom Dolu je pretučen dečak Lazar M., a juče je nepoznati Albanac ispalio više hitaca u vazduh.
"To pokazuje da su jedine mete i žrtve Srbi i da prisustvo pripadnika kosovske policije stimulativno i ohrabrujuće deluje na albanske ekstremiste", ističe se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kancelarija za KiM: U naselju Suvi Do kamenovano vozilo kojim je upravljao Saša Blažić

Izvor: Danas, 27.Jan.2023

U multietničkom naselju Suvi Do večeras je kamenovano vozilo kojim je upravljao Saša Blažić, javlja Kancelarija za KiM.

Nastavak na Danas...

Kancelarija za KiM: Novi incident u Suvom Dolu pokazatelj da su Srbi jedine mete i žrtve

Izvor: 24sedam.rs, 27.Jan.2023

Od početka godine primećen je povećan broj incidenata prema Srbima koji žive u multietničkim stedinama na KiM, posebno u Suvom Dolu, konstatuje Kancelarija

Nastavak na 24sedam.rs...

Kod Lipljana večeras kamenovan automobil zbog KG tablica

Izvor: KMnovine.com, 28.Jan.2023, 01:43

Kod Lipljana večeras kamenovan automobil zbog KG tablica U mešovitom selu Suvi Do kod Lipljana večeras je kamenovan automobil sa kragujevačkim tablicama......Vozilo je oštećeno, ali da niko nije povređen...Automobil koji je kamenovan večeras od strane grupe Albanaca u Suvom Dolu, upravljao je...

Nastavak na KMnovine.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.